Jesus / Jag sjunga vill om Jesus! Jesus är Herre

 

*

Ja jag vill oftast sjunga att jag är glad och tacksam-  Jesus frälste ju mig! Ja jag vill sjunga om Jesus, men helst pratar jag tyst med honom i bönekammaren. Där kan jag tacka och be- och be och tacka, så har ju Jesus lärt mig. Vi får prisa Jesus här och nu, och en dag får vi även prisa Jesus då han kommer åter. Jag undrar hur det blir den dagen. Glädje.

*
*

‘Jag sjunga vill om Jesus Och om hans dyra namn, Om herden, som mig funnit Och bär mig i sin famn. Jag sjunga vill om honom, Som vorden är min frid, Som dött för mig men lever För Gud till evig tid.

‘Jag sjunga vill om Jesus, Som, fastän jämlik Gud, Var lydig intill döden I blodig offerskrud. Han uti helgedomen Har ingått med sitt blod Och står nu i Guds åsyn, Vår löftesman så god.

‘Jag sjunga vill om Jesus, Som blivit frestad här Och därför nu kan hjälpa Den själ, som frestad är. Jag sjunga vill om honom, Som har förbarmande Med all vår myckna svaghet, Vår trogne Frälsare.

‘Jag sjunga vill om Jesus, Som uti ära stor En gång skall komma åter, Som han ifrån oss for. Då får jag prisa Jesus Med hela himlens här Och med förklarat öga Se honom som han är.

Lilly Lundequist 1889

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.