Jesus /Frälsningen.Jesus och Nikodemus. del 1 J Torell

 

Apg 17:27

Vad är frälsning?/Jesus och Nikodemus  /

Rådmannen Nikodemus kom till Jesus i natten och  frågade hur en människa kunde bli född på nytt. Han kunde inte förstå hur detta kunde vara möjligt, därför att han icke hade förstått att en ofrälst människa är andligt död.

Berättelsen:
Joh 3:1  Men bland fariséerna var en man som hette Nikodemus, en av judarnas rådsherrar.
Joh 3:2  Denne kom till Jesus om natten och sade till honom: “Rabbi, vi veta att det är från Gud du har kommit såsom lärare; ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om icke Gud är med honom.”
Joh 3:3  Jesus svarade och sade till honom: “Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född på nytt, så kan hon icke få se Guds rike.”
Joh 3:4  Nikodemus sade till honom: “Huru kan en människa födas, när hon är gammal? Icke kan hon väl åter gå in i sin moders liv och födas?”
Joh 3:5  Jesus svarade: “Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike.
Joh 3:6  Det som är fött av kött, det är kött; och det som är fött av Anden, det är ande.
Joh 3:7  Förundra dig icke över att jag sade dig att I måsten födas på nytt.

*
*
Med detta som bakgrund kommer du att förstå, varför det är så svårt att diskutera andliga saker med en ofrälst människa. Hon är död och fungerar icke. Hon måste bliva född på nytt och anden måste få liv i sig igen. Den ofrälsta människan använder världens visdom och försöker att resonera fram lösningarna på problem, genom sitt eget lilla förnuft och den begränsade kunskap, som vi besitter på jorden.

Därför uppmanar jag alltid kristna att när de vittnar de håller sig till Jesus, korset, hans försoning, uppståndelse och frälsning. Gud har lovat genom Jesus Kristus, att hans helige Ande kommer att tala till människorna och ge dem syndanöd och visa dem vägen. Men Gud har aldrig lovat att ge den ofrälste förstånd till att förstå Guds visdom. Först när en människa blivit frälst ger Gud detta.  /

del 1 www.eaec.org

J  S  Torell    Ur Boken Bibelns budskap i de yttersta tiderna.

___

Man kan ju förstå varför det på många bloggar är många diskussioner mellan de frälsta och ofrälsta  om Gud och om tro på honom, den ofrälste fattar helt enkelt inte vad den frälste säger och försöker förklara, och den frälste brukar säga att den ofrälste måste bli frälst för att förstå…….
/Maria , del 2 kommer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.