Jesus / Frågor?

 x1pxzz39wv-_flw_z4wa6lklw9ebd0oxi6m_q_hvkc9mavwz6kaknquhcgzsm4zd9tcknxic69tqvkrfcjhhgkigydgiabcop5.jpg

Jesus Kristus är min Frälsare, min broder och vän…. och därför undrar jag många saker. Jag undrar varför människor är så väldigt intresserade av att läsa om Jesus, och vända ut och in på Bibeln, och fråga så mycket. Vad kommer det sig?

Är de nyfikna på Jesus och tro för att få ett bättre liv? Eller vill de bara veta i största allmänhet?  Eller är de ute för att försöka bevisa att Jesus INTE finns, inte har levt eller inte är Uppstånden?

Mina frågor är också många, för jag vet ju vem han är. Men det är ju så att jag får många frågor, och många av de frågorna försöker jag besvara utav erfarenhet på mina hemsidor och i mail.

Man möts också av väldigt mycket illvilja och faktiskt väldigt knepiga frågor.

För en troende så känns det så trist och tråkigt att få höra att man är en komplett idiot  därför att man är en troende. Det gör ont. Och varför gör det ont? Jo det gör ont i mig och i andra kristna på grund av att vi känner Jesus personligen, och att då få höra att han inte finns, det känns…..hemskt.

Det är ju faktiskt så, att människor har chansen att få ett annorlunda liv i frälsningen, och inte bara annorlunda, Utan Ett Evigt Liv. Skall man tacka nej till det?  Nej det tycker inte jag. Tänk om jag hade fått höra sanningen om Jesus lite tidigare, då hade jag haft fler år på mig och större möjligheter att vittna om honom.

I Markus 16:15 står det: “Gå ut i hela världen och predika de goda nyheterna för alla människor. De som tror och blir döpta ska bli frälsta. Men de som vägrar att tro ska bli dömda.”

I Matteus 28:19 står det samma sak. I Lukas 24:46-49 står det likadant.   I Johannes 20:21 står också dessa ord av Jesus. Märkligt? inte alls, det var så han sade, Människosonen. 

Jesus säger: När jag, Människosonen, kommer i min härlighet och i Faderns och  de heliga änglarnas härlighet, ska jag skämmas för alla som nu skäms för mig och mina ord. Men tro mig: Några av er som står här nu kommer att leva och se Guds rike med egna ögon!”    //Luk 9:26-27

2 thoughts on “Jesus / Frågor?

  1. Hej Hasse- Att veta att man är troende är så gott. Att tro att man vet mer än man vet är inte bra.
    Jag tackar Jesus för trons gåva.
    Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.