Jesus /Det gäller liv eller död. /Joh 3:36 Evigt liv

 

 

Joh 3:36  Den som tror på Sonen, han har evigt liv; men den som icke hörsammar Sonen, han skall icke få se livet, utan Guds vrede förbliver över honom.”

Denna bibelvers talar om människans tillstånd (utan tro), innan den är frälst.
Den människa som tror HAR evigt liv, inte sedan utan NU. Se bibelversen Joh 3:36
Den människa som inte tror, som inte känner Jesus eller har tagit emot honom, har inte valt livet. Det är ett helt felaktigt och ödesdigert beslut att välja att inte följa Jesus.

Det predikas knappt idag, det evangelium som talar om liv och död, och himmel och helvete. Det predikas ett annat evangelium, ett mer lättsmält sådant, men det är fel evangelium. Det som ska predikas är om vårt val, vår kärlek eller hat till Jesus Kristus och följderna av ett felval.


Alltså:

(JOHANNES 3:16  Evangeliet i ett nötskal)

Joh 3:16  Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv.
Joh 3:17  Ty icke sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bliva frälst genom honom.
Joh 3:18  Den som tror på honom, han bliver icke dömd, men den som icke tror, han är redan dömd, eftersom han icke tror på Guds enfödde Sons namn.
Joh 3:19  Och detta är domen, att när ljuset hade kommit i världen, människorna dock älskade mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar voro onda,
Joh 3:20  Ty var och en som gör vad ont är, han hatar ljuset och kommer icke till ljuset, på det att hans gärningar icke skola bliva blottade.
Joh 3:21  Men den som gör sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bliva uppenbart att hans gärningar äro gjorda i Gud.”

Många vill inte utsättas för Guds ljus, man är rädd att bli avslöjad. Man vill inte ändra på sig! Vi måste fortsätta att be om att människor skall upptäcka det sanna ljuset JESUS och vilja vara med honom i stället för i MÖRKER! Det gäller liv eller död.

/Maria 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.