Jesus/ är vägen sanningen och livet/Video

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1iktCWkpK_A&feature=plcp

Jesus är vägen från elände  –  till trygghet!

Det finns mycket svält i världen. Vi har det bra här i Sverige- för man  överkonsumerar ju här och äter verkligen sådant som borde bannlysas..
De svalt på bibelns tid också, och hade inte sådant överflöd som vi. På den tiden hjälpte man också varandra, och man bad till Gud om nästa mål mat. Har du någonsin gjort det? Jag har det.

Den gudfruktiges barn behövde och behöver inte gå hungriga därför att andra gudfruktiga ställer upp och ger dem vad de behöver i en nödsituation.I vårt samhälle idag verkar det som om kyrkorna skall stå för den sociala hjälpsektorn nuförtiden men inte sociala myndigheter  ?.
På Davids tid lydde folket folket Guds lag, som sa att man skulle ta hand om en fattig.

Ser du skillnaderna mot förr och nu och hur det inte finns hjälp för den som är i nöd, som är hemlös eller svälter?

Så länge man lydde Gud fanns det tillräckligt med mat för alla. Men när Israel glömde Gud tog de rika bara hand om sig och sina egna och de fattiga fick svälta. (Amos 2:6-7)

Idag får man svälta och lida och ligga på gatan för det finns inte hjälp för den som är fattig, och de rika smörjer kråset och äter och dricker och festar upp de pengar som borde gå till olika slags hjälpverksamheter. Jag vet också vad hemlöshet är, jag har sett det på nära håll, men myndigheterna ställer inte upp och politikerna vet inte vad de har bestämt, folk far illa.

Kort sagt. Nöden är på många vis stor. Man är inte fattig för att man inte har den nyaste mobiltelefonen, men man är verkligt fattig i sitt hjärta om inte Gud finns där, det återverkar på hela ens liv. Jesus är VÄGEN.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.