Jesus älskar dig, vet du det?

 

 

Att bekänna att man älskar Jesus- det är det underbart att få göra.
Matt 10:32-33 Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall också jag bekänna inför min Fader i himlen. 33 Men var och en som förnekar mig inför människorna, honom skall också jag förneka inför min Fader i himlen.

Älskar du Jesus mer än du älskar andra?
Matt 10:37-39 Den som älskar sin far eller mor mer än mig är mig inte värdig, och den som älskar sin son eller dotter mer än mig är mig inte värdig. 38 Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig. 39 Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det.


Jesus svarar Johannes Döparen /Jesus helar, Jesu gärningar
Matt 11:2 Johannes fick i fängelset höra talas om Kristi gärningar. Han sände då bud med sina lärjungar 3 och frågade honom: ”Är du den som skulle komma*, eller skall vi vänta på någon annan?” 4 Jesus svarade dem: ”Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: 5 Blinda får sin syn, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och för fattiga predikas glädjens budskap. 6 Och salig är den som inte tar anstöt av mig.”


Liknelsen om surdegen/Guds rike växer till
Matt 13:33 Ännu en liknelse framställde han för dem: ”Himmelriket är likt en surdeg, som en kvinna tar och blandar in i tre mått mjöl, till dess alltsammans blir syrat.” Trots att jästen tillsätts i små mängder genomsyrar den hela degen. I början var Guds rike knappt märkbart, men det skulle snart växa till och ha en oerhörd påverkan på hela världen. Jag hoppas att fler och fler inser VEM Jesus ÄR.


Att lita på Jesus och förstå vem han är, han är Guds son och tillika Gud
Matt 14:28 Petrus sade: ”Herre, om det är du, så befall att jag skall komma till dig på vattnet.” 29 Jesus sade: ”Kom!” Petrus steg ur båten och gick på vattnet fram till honom. 30 Men när han såg hur häftigt vinden låg på, blev han rädd och började sjunka. Då ropade han: ”Herre, hjälp mig!” 31 Genast räckte Jesus ut handen och grep tag i honom och sade: ”Så lite tro du har! Varför tvivlade du?” 32 De steg i båten och vinden lade sig. 33 Och de som var i båten tillbad honom och sade: ”Du är verkligen Guds Son.”

 

/Maria

 

 

2 thoughts on “Jesus älskar dig, vet du det?

  1. Hej Janne
    Tack! Ja man kan verkligen få olika sådana sammanställningar för att visa på Ordet och det innehåll det vill visa, Guds ord är inte gammalt, det visar något nytt varje dag! Varje dag! Tack Jesus för frälsningen.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.