Jesaja bok i bibeln/Överstepräst

 September

Meningslöst? Frågan om det är, eller var meningslöst i att sprida evangelium och vara Guds tjänare kan vi tänka på då vi läser orden i JESAJA 49:4. Texten lyder:

* Men mitt arbete för dem tycks vara alldeles förgäves, svarade jag. (Jesaja) Jag har slösat med mina krafter på dem utan något gensvar. Men jag överlämnar allt åt Gud, och min lön finns hos honom.* /

Hur upplevde egentligen Jesus det arbete och uppoffrande han gjort? Kände han att allt han gjort var meningslöst? Säkerligen inte. I versen före säger Gud:

*Du är min tjänare, en Guds furste med makt, och du ska förhärliga mig.*/Jes 49:3/

Jesus gjorde precis allt som Fadern hade befallt honom. Och Jesus var den som kände förtvivlan över männniskors handlande, över deras trolöshet, över deras sjukdomar, deras vilsenhet. Jesus känner samma sorg idag, och gråter över människor idag.

Satan frestade Jesus, och inte litet heller, Satan sade till Jesus att han var misslyckad, att hans liv var misslyckat och att var en lögnare. Satan försökte på alla sätt att “sänka” Jesus, vår Frälsare. Ja Jesus var frestad som vi, han visste vad sjukdomar var, men han har övervunnit allt detta och han är en Segrare.

Gud hade ju utvalt honom till att vara en tjänare, och Jesu uppfyllde allt som Gud bett honom om. Vad jag vill säga med dessa ord är att har du tänkt på vilket uppdrag och vilket ansvar Jesus hade? Har du tänkt på hur hans liv egentligen var? Vilken kamp, vilken strid!

I Hebreerbrevet 4:15 kan du läsa om Jesus som överstepräst: *Han är en överstepräst, som förstår våra svagheter, eftersom han har blivit frestad på samma sätt som vi, även om han inte en enda gång föll för frestelserna och syndade.* Kristus kom till världen för att uppfylla Guds vilja genom att återuppliva Israel. Och han gjorde precis som han hade befallt. Men Israel avvisade honom: “Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom ” (Joh 1:11). Nej de egna tog inte emot honom….

Tar DU emot världens Frälsare? Inser du att han är Vägen, Sanningen och Livet?

 

 

 

2 thoughts on “Jesaja bok i bibeln/Överstepräst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.