Jesaja bok / Gud och Israel

Striden i Israel är framförallt en andlig strid. I Jesaja bok kap 40 ges bilden av en Gud som i sitt majestät kommer att regera över hela jorden och döma alla folk. Gud kommer att återförena Israel och Juda och återupprätta deras heder. I stället för varningar för annalkande dom tröstar Jesaja sina landsmän. Kapitel 40 handlar om den kommande upprättelsen efter fångenskapen.

Profetian syftar också på den sista tiden då “Babylon” – det världssystem som i den yttersta tiden representerar ondskan-  kommer att utplånas och förföljelsen av Guds folk att upphöra.

Ord av tröst är välkomna i tider av motgång. Det är säkerligen många på jorden som känner att deras liv just NU  har slagits i spillror.  Mitt i problemen har Gud kontrollen! Ibland kan de ENDA trösten vara att vi ska tillbringa evigheten med Gud.

*Trösta, ja trösta mitt folk , säger Herren er Gud. Uppmuntra Jerusalem och säg att hennes sorgedagar är över. Hennes synd är förlåten, och Herren ska ge dubbelt så mycket välsignelse som han förut har gett straff!  /vers 1-2

Lyssna! jag hör någon som ropar: *Ge er i väg genom ödemarken för Herren! Gör en rak och jämn väg genom öknen! Fyll igen dalarna och jämna ut höjderna! Räta de krokiga stigarna och jämna till alla vägar! Hela mänskligheten ska få se Herrens härlighet! Herren har talat, och så ska det ske.* Rösten säger: *Ropa ut mitt budskap!* vers 3-6

/Du kanske tycker detta är en knepig text, men om du läser inledningen ovan så ser du vad den vill säga. Att bana väg för Herren innebär att undanröja alla hinder för hans ankomst. Öknen är en bild på tillvaron med alla dess bekymmer och lidanden. Ingen kommer undan problem, men vår tro behöver inte drabbas av detta. Jesaja ber folket att vara beredda så att de uppfattar Guds handlande. Johannes döparen citerar Jesaja när han uppmanar sina åhörare att bereda väg för Messias. (Matt 3:3)

Är du beredd på att Messias skall komma tillbaka? Är du beredd att ta emot honom och följa honom? Är du beredd att förenas med Gud?

*Se, han kommer snart, Tiden ilar fram med fart, Och vi höra ljudet klart Av hans stämma. Själv han ropar: Jag är när! Och vi svara: Herre kär, vi får se dig som du är, Evigt hemma.*/Segertoner.

http://www.youtube.com/watch?v=-djvXI0bk8Y    Jag älskar dig Jesus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.