Jeremia/Ta emot Jesus Och Bli en människofiskare.

 

Bli en människofiskare

Jeremia varnade folket. Guds folk fortsatte att synda trots att de hade Guds lag, profeterna och en historia fylld av tillfällen då Gud genom under bevisat sin makt.

Hur kunde de vara så blinda? Varför fortsätter vi människor att älska synden trots att vi känner till dess eviga konsekvenser?

*Jeremia säger att: människan är “det mest bedrägliga och fördärvade som finns, /Jer 17:9/ och deras ondska är som om den var “inristad” i deras stenhjärtan* 

Israelerna på denna tiden förknippade en människas egenskaper med olika kroppsliga organ. Hjärtat symboliserade intelligens och vilja.
Sanningen är att människans vilja att synda ligger så djupt att det bara är Guds ingripande som kan göra oss fria.
I Jeremia 17 står det också att Gud säger: *Det underbara arv jag sparat åt er ska tas ur era händer, och jag ska sända bort er som slavar till era fiender i avlägsna länder. Ni har upptänt min vredes eld, och den ska brinna i evighet.* Det var en mycket intressant mening tycker jag.

Att vända sig till Gud, det är vad alla borde göra, inom sig vet man säkert att det finns en Gud, men man trotsar den vetskapen och vill inte böja sig. Gud ser  Sverige, han vet vad människor vet och han vet varför de inte kommer till honom. Har vi det för bra? Ja det är möjligt, men en dag kommer Gud att ryta till! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.