Jeremia, den gråtande profeten/Budskap

 

 

Hej!     Jeremia bok..den ar verkligen fin och det finns mycket att ta till sig i texten. Hur skulle det vara om du skulle predika samma budskap som i kap 23 och for ovrigt i hela Jeremia bok? Ingen ville lyssna till Jeremia da han profeterade for folket.

En sann profet ar som ett veteax. Han ger mat och naring. Av halm kan man inte leva, men av mat fran Gud som ar Guds ord. Vi har ett stort ansvar, vi som ar troende. Vi maste dela med oss av Guds ord! Vare sig vi talar i en talarstol, undervisar som larare eller samtalar med manniskor i vardagen, har vi ett ansvar att predika Guds ord!

Man retades mycket med Jeremia darfor att han aldrig tycktes komma med annat an sorgliga nyheter om dom och straff. Vad ar det for konstigt med det han talade om? Inget, bara sanningen.

Det var sanning han formedlade till folket. Sanningen vill man oftast inte ta till sig. Om de hade tagit till sig Jeremias budskap hade de varit tvunga att ta till sig Gudsordet! och bli de som Gud vill att vi ska vara och be Gud forlata dem.

Det finns fyra varningstecken att lagga marke till nar det visar sig dyka upp falska profeter. Jag tar med dem:

1. Budskapet kan verka som om det kommer fran Gud, men profeten lever inte som en gudsman.  2. Budskapet ar urvattnat for att man ska kunna acceptera det.  3. Budskapet innehaller ofta en mer eller mindre dold uppmaning att INTE lyda Gud.  4. En falsk profet upptrader sjalvsakert och ar mer angelagen att fa fram sin egen uppfattning och sin syn och sin talang an att tala Guds klara budskap! /Detta kan man tydligt se i manga kyrkor idag.

Om du tittar pa de fyra varningstecknen kanske du kommer att se att du sjalv har  hort en falsk profet predika. Sodom och Gomorra var  de stader som Gud maste forstora pa grund av invanarnas syndiga liv. (1 Mos 19:23-24). I Bibeln ar de en symbol for det allra varsta vad galler synd och uppror mot Gud. Att sjunka djupare an Sodom och Gomorra ar knappast mojligt!

Gud sade till Jeremia att HELA Guds BUDSKAP skulle framforas. Inte ett ord skulle Uteslutas.   Jeremia kanske var frestad att hoppa over saker och ting i ordet, och ta bort sadant som folket inte skulle gilla, men Gud hade BEFALLT att inget skulle ulamnas! Gud tog ingen hansyn till vare sig Jeremia eller folket.

Du kan ocksa folja Jeremias exempel och foredome om du hamnar i samma situation som han.

“Stall dig framfor Herrens tempel och tala till alla som kommer dit fran olika delar av Juda for att tillbe. Lat dem fa orden fran Herren och hela hans budskap och utelamna inte ett ord av det jag vill att de ska…..” Jeremia 26:2

Kram f Maria! Jesus alskar dig.

2 thoughts on “Jeremia, den gråtande profeten/Budskap

  1. Hej Kyllikki Vi är alla på olika vägar genom livet och att gå med Gud är inte alls lätt,men nödvändigt. När vi gör det förstår vi oss själva och Gud talar om för oss när vi hamnar snett, då är det dags att lyda och ta till sig hans ord, vilket vi gör..Du är på väg…Kram f Maria

  2. Hej Maria!
    Jag säger då det,jag har verkligen varit på villovägar när jag velat läsa om människornas egna åpsikter om Gud Jesus Heliga Ande Bibeln…

    Jag är oändligt atcksam att Gud har börjat öppna mina ögon öron och täppt till hemska “sanningar” som kommit ur min mun!!!
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.