Islam /Vägrar avsäga sig sin kristna tro/Tidn Dagen

 

Iransk pastor riskerar dödstraff

Två gånger har den iranske pastorn Yousef Nadarkhani vägrat avsäga sig sin kristna tro. Nu riskerar han dödstraff. I värsta fall avrättas han redan på torsdag.
Enligt organisationen Christian Solidarity Worldwide, CSW, arresterades Nadarkhani i sin hemstad Rasht 13 oktober 2009, när han sökte få registrera sin församling. Man tror att han arresterades för att han ifrågasatte det muslimska monopolet på religionsundervisning för barn i Iran.

Till en början anklagades han för  sina protester, men senare ändrades anklagelserna till avfällighet och evangelisering bland muslimer.

I september 2010 dömdes han för avfall från islam i domstolen i Rasht. Han överklagade domen och Högsta domstolen slog fast den i juni 2011, men uppmanade domstolen i Rasht att än en gång kontrollera om Nadarkhani varit praktiserande muslim som vuxen, innan han blev kristen. Domstolen i Rasht kom då fram till att han inte varit det, men att han ändå är avfällig eftersom han har muslismska förfäder, och att domen måste verkställas.

Nadarkhani försvaras av Mohammed Ali Dadkhah, en känd iranskt människorättsadvokat,  som nu också riskerar att straffas. Han kan få nio år i fängelse och ett tioårigt yrkesförbud för “aktioner och propagande mot den islamska regimen”. Allt enligt Christian Today.

kerstin.doyledagen.se 

 http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=278656

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.