Inställning till problem / Vila i Gud, han hjälper

Genom alla tider har den troende fått lida. Om vi läser psalm 79 så ser vi hur frågan om hur man får lida för sin tro uttrycks: Varför ska främmande folk få hånskratta och säga: “Var är er Gud?” Nej, låt alla få se hur du hämnas dina fiender för ditt folks blod!

I psalmen är det Asaf, eller en ättling till honom som skriver- troligen efter det att babylonierna hade jämnat Jerusalem med marken…(se 2 Kung 25)

Skyll inte på Gud i raseri över orättvisor- ropa till honom om hjälp. I motgångens stund kan vi tappa humöret, men vi måste fortsätta att lita på Gud.

Idag hade jag just en svår motgång, och jag var allt annat än glad. Men efter en bönestund, så såg jag klart. Jag såg hur Gud ville att jag tog emot hans frid, och så skedde.

Kan vi vänta oss att Gud ska ta hand om oss så att ingen gör oss till åtlöje för vår tro på honom? Ja.

Sist och slutligen kommer Gud att få all ära (76:11) , men tills dess måste vi stå ut med lidande, visa tålamod och tillåta Gud att rena oss genom motgångar. Av skäl som vi inte känner till, tillåts de ogudaktiga att håna de troende. Vi ska vara beredda på kritik, otrevligt bemötande, och att man driver med oss. Gud undanhåller oss inte från att drabbas av bespottarnas attacker.

Gud låter de ondas ondska falla tillbaka över dem själva, och hans härlighet blir bara starkare synlig på grund av dårskapen hos dem som förnekar honom eller gör uppror mot honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.