Inställning till problem

20070924006.jpg

Är människor utan problem? Nej. Är människor alltid helt lyckliga och går genom livet utan sorger? Nej.

Livet har många frågor och man får kanske inte alltid svar på sina frågor.Det handlar inte alltid om att man skall få de svar man vill, snarare då bönesvar- ja de finns.

Om man har en inställning till problemen att man blir knäckt om man inte får som man vill för att man vill, då är det illa… det kallas nog själviskhet. Om man däremot går till Gud med sina problem, om man lägger alla sina problem fram till honom och ber honom att hjälpa en att lösa allt, då kommer man i en annan position.

Om man vet att man har lagt fram allt i tro på honom, då har man en tilltro och ett hopp som håller en uppe, och som håller en uppe genom problemen.

Mina egna sorger och bekymmer har gått lättare att tampas med för att jag lade dem i Guds händer, och visste att han har kontrollen över allt som händer. Mina egna stora sorger och bekymmer lämnar jag till honom- i trygg förvissning om att han ska hjälpa. Där för är jag glad, därför kan jag skratta, därför kan jag säga till en ond mak: Stick! Gud har kontrollen…. Som det är nu väntar jag på ett gudomligt ingripande från Guds sida, och det kommer…………. KRAM!

2 thoughts on “Inställning till problem

  1. Hej Kyllikki Alla har vi problem, men Gud är problemets lösning. Och när vi kommer till den insikten är det lättare att fatta vad man ska göra: Lägga det i Guds händer och lyssna. Han vet alltid vad vi ska göra. Och när vi ber över saken kommer han med de råden vi behöver, vi kanske har en vän som har ett förslag på vägen, eller annat…
    KRAM f Maria

  2. Hej Maria!
    Aldrig mera skall jag bli knäckt av problem,nu tar Gud hand om precis allting,men faller gör jag då och då,även fast jag bestämt att inte falla…..
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.