Inställning till problem

dsc00034.JPG

Tror du att en kristen inte har några problem? Då tror du fel. Det är så att vi troende kan drabbas ganska hårt av problem, vi, som de flesta andra. Men vi behöver inte gräva ner oss för det. Vi har en stor Gud som hjälper oss i allt. En text som talar om problem och svårigheter, det är 2 Kor 4:8 där Paulus skriver:

“Vi är på alla sidor omgivna av svårigheter, men inte nedbrutna eller utslagna. Vi ser ofta ingen utväg, men vi ger för den skull inte upp. Vi är förföljda till det yttersta, men Gud överger oss aldrig. Vi blir nedslagna, men vi reser oss och fortsätter.

Paulus påminner oss om att även om det ser ut som om vår sista stund är kommen, så finns det hopp. Gud överger oss aldrig. Eftersom Kristus vann seger över döden har vi evigt liv. Alla de förudmjukelser vi utsätts för, alla risker och alla motgångar, är tillfällen att bevisa Kristi kraft och närvaro i oss.

Därför är det gott att veta att vår kraft finns i Gud. Vi behöver ha rätt inställning till problemen och dess lösningar, för det finns alltid lösningar, även om vi har svårt att tro det ibland. Såhär tar jag hand om mina problem då de dyker upp, jag vet att Gud hjälper mig och min familj./M

2 thoughts on “Inställning till problem

  1. Hej Kyllikki Jaaa så är det, problemen gör oss alltid starkare, när vi tvingas gå igenom svåra saker så får vi en klarare tro och vi blir starka i anden, och kan hjälpa andra också, ERFARENHET är bra! Och Ja: Vi prövas i vår tro på Gud och det är just detta han ofta vill.
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.