Hurdan är Gud? /Personlig

 mailcard0131.jpg

Många frågar sig hurdan Gud är. Man frågar sig om han verkligen är snäll och omtänksam och rar och gullig eller är han dum och tråkig och trist….

 

Den Gud jag känner är alltigenom god. Han är mycket personlig. Han är en verkligt god Far som ömmar för alla sina barn. Men precis som en jordisk far vill uppforstra sina barn till att bli goda människor som skall göra gott och kunna klara sig bra i livet, så vill vår Himmelske Far ännu mer för oss.

 

Och är det något som vår Far vill, så är det att vi ska lyssna. Han vill ge oss råd och han vill ge oss av sina sanningar, han vill att vi ska kunna avgöra vad som är rätt och fel i vår vandring med honom. Om vi står fasta i hans Ord får vi stabilitet. Ordet hjälper oss i alla sammanhang att hitta rätt, för alla situationer.

 

I Psalmen 57 : 2  kan vi läsa om att Gud aldrig överger oss, han är alltid med oss, och sviker oss aldrig. Han vill att din själ ska må bra, han vill att själen och kroppen skall vara i harmoni så att vi kan höra hans ord.Han vill ge vår själ styrka och ro. Stärkta i vår tro kan vi gå ut och vittna och arbeta för honom på det sätt som han önskar. Stärkta och trygga genom hans styrka i våra liv kan vi förmedla hans ord på ett sätt som människor förstår och förmår ta emot.

Herren är vår herde, och oss skall intet fattas…. Ps 23:1

 

*Prövad kan en kristen bli– men aldrig övergiven.* /E Gustafsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.