Hur får man evigt liv? / Ja till Jesus / OS / m m

 

Hittar man i bibeln? Där finns nyckelord och varningsord och kärleksord och all sannings ord

Lär känna Jesus och bibeln.
Här är  bara några nyckelord ur  t ex Markus evangelium:

Vad vet man om Guds rike? Läs i Markus ev 1:15; 4:30-32; 9:47
Vad betyder det att följa i Jesu fotspår?: Läs i Markus ev 1:17; 8:34; 10:21 Offra allt för Jesus.
Vad betyder det att lyssna? För att förstå Jesus måste vi vara öppna för vad han säger: Läs i Mark ev 4:3; 7:14; 9:7
Vad betyder det att förstå Jesu budskap? Läs i Markus ev 4:24; 4:33; 7:18 Ju mer vi lyder Jesus, desto mer kommer vi att förstå hans budskap.

****

Jesus ställer hela tiden världens perspektiv på huvudet när han talar om att vinna och förlora, ge upp och få tillbaka. I OS som pågår några dagar till så ser vi människor som får medaljer och gråter av lycka, och visst, det är oerhörd träning,  försakelser m m bakom dessa vinster, men det har inget som helst evighetsvärde.. Jag brukade alltid titta på dessa tävlingar , men har inte sett så mycket denna gång, av förklarliga orsaker såsom kyssande av Mariabild, fanatism, en slags blindhet och avguderi! m m.

Man kan inte jämföra det lopp man löper på en löparbana eller hur man kämpar i övriga grenar för att vinna, man kan inte jämföra med det lopp en kristen har att löpa, för att få segerkronan av Jesus en gång. Det loppet är mer än oerhört och kan kosta liv. Det är skillnad på hur man lever i världen och hur man lever som en troende….eller hur mycket glädje man har i frälsningen.

OCH:
De som skäms så för Jesus att de säger nej till honom här i livet kommer att inse klart vem han är på domens dag. Men då kommer det att vara för sent. De som förstår vem han är nu och säger ett ja till honom , /Det är det viktigaste valet en människa har att göra/ , kommer att få slippa skammen att bli bortstötta på den yttersta dagen.

/Maria

2 Petr 1:2 säger:

Må nåd och frid i ännu rikare mått komma er till del genom kunskapen om Gud och vår Herre Jesus.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.