Hjärtats /Lär dig att inte vara hårdnackad/Gå hans väg

 

*

Hårdnackade människor:

Ords 29
*29:1 Den som efter mycken tillrättavisning förblir hårdnackad  kommer plötsligt att krossas och kan inte räddas.*   Ja, det är sant.

Om att vara hårdnackad i sitt inre och inte vilja lyssna på varningar om hur det går för den som har ett hårt hjärta och inte vill böja sig annat än efter sitt eget ego, det kan du läsa i denna länk:

http://www.worldchallenge.org/en/node/20421?src=devo-email

Den är på engelska, men jag berättar för dig att GUD söker alla människor för gemenskap, kärlek och frid. Men han ger också tuktan och tillrättavisning åt dem som hör honom till.

Att ha ett hårt hjärta och inte vilja böja sig, antingen av dumhet, okunskap eller ovilja, den går ett hemskt öde till mötes, för den blir straffad en gång.

Därför är det bästa då samvetet börjar pocka på i olika sammanhang att börja att BÖJA SIN EGEN VILJA, d v s att inte vara så hårdnackad, för förr eller senare stänger Gud dörren för den människan och man kommer inte till himmelriket till Jesus, och det kommer att fattas ytterligare en människa i hans kärleks famn.

Vem vill ha det så? Har man hört att Jesus finns, att Gud existerar så gör man klokast i att verkligen ta reda på om det är sant för Gud är skaparen vare sig man vill veta det eller ej. Gud är god, lär KÄNNA honom genom Jesus och frälsningen.

29:9 När en vis man går till rätta med en dåre, blir denne arg eller ler men får ingen ro.

29: 11 Dåren släpper lös alla sina känslor, men den vise håller dem tillbaka.

29:18 Utan uppenbarelsen går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning.

29: 23 En människas högmod leder till förödmjukelse, men den ödmjuke vinner ära.

Dessa bibelord är bara en bråkdel av alla dem som talar om vishet och dåraktighet.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.