Han kommer att befria dig! Guds löften.

 

Foto Maria
Foto Maria

*

Gud har många löften till oss. Det är bara Gud som kan tillfredsställa våra djupaste behov, och om detta står det oerhört mycket om i bibeln som är Guds ord.

*

2 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt amen, för att Gud skall bli ärad genom oss.
Förklaring: Jesus var trogen Gud i lydnad och syndade aldrig (1 Petr 3:18) Han var trogen när han gick i döden för oss (Hebr 2:9) och nu tjänar han troget i förbön för oss (Rom 8:34, Hebr 4:14-15) Jesus är trogen i sin tjänst, och Paulus vill också vara det. Vi ska också vara trogna i vår tjänst, Jesus har gjort allt för oss.
2 Kor 7:1 Då vi alltså har dessa löften, mina älskade, så låt oss rena oss från all besmittelse från kött och ande och i gudsfruktan fullborda vår helgelse.
Förklaring: Omvändelse innebär två saker – att vända sig bort från synd och vända sig till Gud.
Gal 3:21-22
Strider då lagen mot Guds löften? Nej, inte alls. Om vi hade fått en lag som kunde ge liv, då hade verkligen rättfärdigheten kommit av lagen.
Förklaring:
Syndens järngrepp är en verklighet som alla har upplevt. Vi människor är fångade i synd, nedslagna av tidigare misstag och kvävs av begär som vi vet är fel. Gud vet att vi är syndens fångar och har förberett en väg för oss ut ur eländet- tron på Jesus Kristus. Alla är fångade i syndens grepp, och bara de som sätter tro till Kristus har fått möjligheten att komma ur det. Se upp till honom. Han kommer att befria dig!

Ps 61:6 Du, Gud, hör mina löften, du ger mig det arv som tillhör dem som fruktar ditt namn.
Förklaring: David lovprisade alltid sin Gud, både i goda och dåliga tider. Han hade lovat att tillbe Gud varje dag, något som visar hur högt han vördade honom. Har du något att prisa Gud för idag? Om du gör det dagligen kommer du att uppleva att detta höjer dig över vardagens bekymmer och ger dig en bestående trygghet i tillvaron.
2 Petr 1:4 Genom dem har han gett oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att ni i kraft av dem skall få del av gudomlig natur, sedan ni kommit undan det fördärv som på grund av begäret finns i världen.
Förklaring: Eftersom vi själva inte har de nödvändiga resurserna att leva så som Gud har tänkt, ger han av sin egen natur till oss så att vi kan hålla oss borta från synden och leva för honom. Satan vill vilseföra och förstöra och få oss på fall, men vi har Jesus Kristus som hjälper oss i allt.

*Löftena kunna ej svika, Nej, de stå evigt kvar. Jesus med blodet beseglat Allt vad han lovat har.

Himmel och jord må brinna, Höjder och berg försvinna, Men, den som tror ska finna, Löftena de står kvar.*              /Levi P/

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.