Han är vägen och sanningen och livet. Tvivel?/Video

 

rosor video foto 029

Det är nödvändigt att berätta om Jesus. Kanske du tycker det är fullständigt befängt, men det är sant att han lever och att han är vägen och sanningen och livet. Skriver jag dessutom nu att han skall komma tillbaka så kanske du tycker att nu går det väl för långt. Men, måste man inte berätta det man vet? Jo det måste man ju, jag skulle ju vara MER än oschysst om jag INTE berättade för dig/er. Ja nu har jag ’sagt’ det igen. Jag sjunger gärna denna sången och ropar Halleluja för att jag vet vilka under han gjort i MITT LIV. Varsågod sången kommer här:

Hege og Odd Gunnar Bordevik. TEKST :

Vandrar du ensam i människornas värld, utan att äga en vän ?
Sök dig till Honom som prövat hur det är, gå till den enda som ser dig.

Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.
Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.

Känner du tvivlen i prövningarnas tid, tvivlen som plågar din själ ?
Sök dig till Honom som prövat hur det är, gå till den enda som hör dig.

Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.
Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.

Möter du döden i hägringarnas tid, utan att äga en tro ?
Sök dig till Honom som ofrade Sitt liv, allt för att vi skulle leva.

Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.
Halleluja, halleluja, Han är vägen, sanningen och livet.

*
Tack Jesus!

name-graphics-maria-545505

2 thoughts on “Han är vägen och sanningen och livet. Tvivel?/Video

 1. När man talar om Jesus och tro måste man vara helt ärlig och det är det som inte människor kan ta. De undrar hur vi kan säga som vi gör, och nästan reta upp dem med att vara ”tvärsäkra” på vad som kommer. Men vi är ju säkra för vi är ju födda på nytt och vi vet vad Gud säger i sitt ord. Då kan man ju inte tveka.

  Vi vittnar för deras eget bästa, för människors frihet- VI har ju fått bli fria!! FRIA att förstå vad GUD vill med våra liv! Att gå ut och visa på evangelium.Vi som älskar Gud är troende som är kallade att göra det Gud vill.ALLA människor har fått en fri vilja och de använder den till att göra det de inte borde. Gud är den som bestämmer, som de bör vända sig till, men de kanske inte hört att han finns- det finns ingen kristendomsundervisning idag. När jag gick i skolan fick vi lära oss från grunden, med Mose, med Daniel, Röda havet, Jesus…..

  Ja med Jesus är vi fria och HAN HAR frigjort oss. Friden kommer då vi avsäger oss ett o annat och litar på honom i ALLT, å vad det är gott.

  Vad BRA att ämnena här får dig inspirerad! och du får skriva hur mycket du vill i kommentarerna, det är roligt. Nej jag tummar inte på sanningen, jag har längtat länge efter att kunna skriva den så därför vänder jag mig till Gud och frågar om ämnen och om vad HAN vill. Och jag gillar inte kyrkorna och jag gillar inte lögner, utan det ska vara rakt på, även om det svider. Det gjorde det för mig då jag lärde mig att förstå saker som Gud ville visa, jag har gått den långa hårda vägen, inget gulli-gull här inte.Får jag bara ut ett budskap så är jag tacksam, och man får maila o fråga mig om allt i detta.

  Ja kloka ska vi vara och det lär Gud oss, tack och lov att vi har en sådan mästare. En kung, en kärlek, en trohet, en tro……….Jag vill se människor ta emot Jesus…..
  FRID!
  Hälsn f Marria!

 2. ”Kanske du tycker det är fullständigt befängt, men det är sant att han lever och att han är vägen och sanningen och livet. Skriver jag dessutom nu att han skall komma tillbaka så kanske du tycker att nu går det väl för långt.”

  Precis så är det. Det är den stora svårigheten när man ska berätta om Jesus; man kan ju inte gärna smussla bort, eller ens linda in budskapet om att Han lever och återvänder, för om NÅGOT är sant så är det ju det! Inte metaforiskt utan VERKLIGT.

  Och då skrattar folk eller blir arga och pekar på Guds orättvisa och grymhet och jagvetintevad, som tillåter ondskan, men är det Gud som är ansvarig för att människorna väljer girighet, ondska och hjärtlöshet? Försök inte skylla på Gud!Han gjorde oss inte till viljelösa nickedockor som måste följa Hans vilja, utan i och med att vi fick den fria viljan så kan vi själva bestämma om vi ska älska eller hata.Och alla vill vi ju vara fria, påstås det…Ingen gillar tanken på att man är styrd av nån, och Gud styr inte mot vår vilja – Jesus tvingar sig aldrig på nån.

  Och när man möter Jesus då fattar man att trots att man inte vill nåt annat än att vara hans tjänare, ja slav är inte för mycket sagt, så är just detta FRIHETEN, för Sonen gör oss verkligen fria…!

  Det är svårt det där, att förklara så att det säger *PING* hos folk (är rätt bra på det själv, men det beror på att Jesus vill använda mig, inte på egen skicklighet)…man vill ju vara en bra människa – tror de flesta vill det, men hur ska man kunna klara det….? Det kan man inte själv….men därför kom Jesus, för att hjälpa oss att förstå Guds oändliga kärlek och barmhärtighet mot oss. Gud har givit Jesus all makt på himmelen och jorden, och det är sjujäkla tur för oss. Fast folk inte fattar det så är det ju mänsklighetens stora och enda chans!

  Jag talade om Herren häromdagen och sa då till ungdomar att ”Jesus säger att många är kallade men få utvalda. Men att det är förskräckligt att ni inte ens bryr er om att vara kallade, mkt mindre då utvalda.” Ja, många VILL inte ens bli kallade, nej dom vill inte höra på en enda sekund. Jag är sannerligen kallad – men om jag är utvald har jag ingen aning om, kan bara hoppas på Jesu barmhärtighet, men det är också upp till mig själv att försöka springa efter den oförlikneliga segerkransen…

  I sanningens namn så sa flera att dom skulle kolla i bibeln, eftersom jag nu sa att INGENTING är så spännande som Jesus…suck…man får t.o.m jobba medelst den rätt deprimerande dimma av sensations-sökeri som råder idag. Men huvudsaken är att Jesu namn blir förkunnat, som Paulus säger…;-)

  Jag har märkt att dina ämnen inspirerar mig till små predikningar i verkligheten (och här inne, hahaha). Kanske för att du vägrar att tumma på sanningen, även när den låter stollig i skeptikers öron. Du skriver precis som det är, och utan förskönande omskriviningar – det finns ingen ’kyrko-kosmetik’ i dina texter och det är jag tacksam för! Vi talar ju och skriver om ett ämne som är det mest underbara som finns, men samtidigt i människors ögon så ’befängt’ att det ska mycket till för att dom ens ska överväga tanken på att det kan vara sant.

  Och det är ju upp till oss att vara kloka som ormar och milda som duvor, så att vi verkligen når fram med Glädjebudskapet, utan förväntan om belöningar eller fördelar, men när vi känner att HAN är nöjd med oss, det överträffar alla jordiska skatter – och då kommer sannerligen Guds Frid som övergår allt förstånd…!

  https://www.youtube.com/watch?v=-djvXI0bk8Y

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.