Hälsa../ohälsa/ Ebola. Lukas 21:11 / Den globala BYN

 

cartoon bibel

Ebola kan börja spridas via luften

Publicerad 3 oktober 2014 kl 05.55

BIOLOGI.Allt fler forskare varnar nu för att det fruktade ebolaviruset kan komma att börja smitta via luften och därmed bli mycket farligare än det redan är.

Bibeln säger :11 Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen./    

Något att på allvar ta till sig./Maria

 University of Minnesota

Den svenskättade forskaren Michael Osterholm varnar för att ebola kan komma att börja smitta via luften.

FN-talesmannen Anthony Banbury tog igår bladet från munnen och talade ut om sina farhågor.

– Vi har aldrig sett något liknande. Under en karriär där jag arbetat med dessa typer av situationer, krig och naturkatastrofer, så har jag har aldrig sett något så allvarligt eller farligt eller något som utgör en så stor risk som det här. Jag har hört andra som säger det också, ledande personer som inte är alarmister. Bakom stängda dörrar säger de att de har aldrig sett något så illavarslande, sade han till Telegraph.

Banbury, som arbetat för FN sedan 1988, är generalsekreterare Ban Ki-moons särskilda representant i ebolafrågan och säger att det finns en överhängande risk för att ebolaviruset börjar smitta via luften.

– Ju längre det får flytta runt i mänskliga värdar i den virulenta smältdegel som Västafrika är, desto mer ökar risken att det kan mutera, förklarade han.

Varje gång ebolaviruset smittar en ny människa så innebär det att tusentals miljarder nya virus uppstår. Ebola är ökänt för “slarvig replicering”, vilket innebär att viruset lätt muterar och ger upphov till nya varianter av viruset med annorlunda egenskaper. Detta var något som den svenskättade forskaren, Michael Osterholm, chef för centrumet för forskning om infektionssjukdomar på University of Minnesota, varnade för förra månaden.

“Om vissa mutationer inträffar, skulle det innebära att det skulle räcka med att andas för att riskera att smittas av ebola”, skrev han i New York Timesden 11 september i en artikel som drunknade i mediebruset kring årsdagen för terrorattackerna mot World Trade Center.

Artikeln inledde han med att krasst konstatera att ebola har samma potential att förändra historien som vilken annan pestsjukdom som helst. Han konstaterade även att mänskligheten är på “okända vatten” när det gäller ebola och att vi är helt i händerna på moder natur.

Hittills har över 7.200 människor smittats av ebolaviruset under den pågående epidemin varav 3.300 avlidit av ebolafeber.

http://www.friatider.se/ebola-kan-b-rja-spridas-luften

 

2 thoughts on “Hälsa../ohälsa/ Ebola. Lukas 21:11 / Den globala BYN

 1. Hej Marie Ja vi är redan där, en bit in på vedermödan tror jag, o andra med mig.Ja det är skrämmande, men samtidigt vet vi vad vi valt och vad vi tagit för steg, och det är skrämmande att det finns de som vi känner som inte vet att välja.Ja vi har valt och är beskyddade av Gud (fast vi inte är med i en församling här på jorden!!)Vi är Guds barn! Och de som inte valt Jesus resten av livet de kan vi inte hjälpa, när de inte vill.
  Ja vi ber för nära och kära, vad mer kan vi göra, vi har ju vittnat och berättat på alla vis. Det är i Guds händer nu, lita på Gud.
  Gud välsigne dig i allt du vill för Guds rike.
  Allt är i Guds händer och vi får tacka och prisa honom för kraft!
  Kram f MAria

 2. Hej Maria!

  Ja vad ska man säga!? Vi är ju redan på god väg in i den tidsåldern bibeln talar om..Ibland är jag skrämd över detta tillstånd,ibland kan jag tänka “ske Guds vilja”.Eftersom Jesus ska vara med i allt detta,så känns det något så när tryggt…Vad annat kan man göra åt den saken,än att be Gud om beskydd,och vara stilla..Tankarna går till de egna hur de ska orka genom detta,utan Guds tro,såsom det verkar vara…jag ber om att de ska “vakna”i tid,och vända om…Kanske behöver jag inte oroa mig för det heller…..

  Gud välsigne dig Maria med familj…Allt är i Guds Händer genom bönen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.