Hälsa – Mat/Ehec-bakterier Djurhållning.GMO! /Vakna

 

Ehec kan odlas fram i djurfabrikerna  /R Lanestrand

GMO-foder och hänsynslös djuruppfödning kan vara orsaken till ehec-smittan och mutationen HUS, (haemolytic uraemic syndrome). I djurfabrikernas vidriga miljöer skapades t ex också fågelinfluensan.
När det gäller ehec-smittan finns den i kornas avföring. Något som man aldrig stötte på innan korna föstes ihop i mjölk- och köttfabriker.

För att få fram så billiga livsmedel som möjligt till ICA, Coop och Hemköps dignande köttdiskar utsätts djuren för livslångt djurplågeri i djurfabrikerna.
En liten del av denna ovärdiga miljö visades när djurskyddsaktivister före jul filmade plågeriet i grisfabrikerna. Det blev säkert en chock för många som gått på reklamfilmer från LRF och bondekoopertionen. Där ägg, mjölk och köttproduktion sker i rena sörgårdsidyllen. Falskare kan det inte bli.
När det gäller kor och tjurar i fabrikerna är de ständigt magsjuka på grund av felaktigt foder. För att skynda på tillväxt och mjölkproduktion ges de flesta koncentrerat kraftfoder medan deras magar är gjorda för grovfoder som gräs och halm. Och bara en liten del kraftfoder.
Denna felnäring innebär att kor och tjurar står med ständig diarrér. Den som sett en djurfabrik med nötkreatur kan inte frigöra sig från riktigt hemska bilder.
Nötkreaturen är så sjuka i magen att avföringen står som en kvast och är nästan lika rinnande som urinen. Man behöver inte vara professor vid lantbruksuniversitete för att förstå att i dessa sjuka magar kan bildas mycket farliga bakterier. Men det tiger de med för de har varit med och skapat dagens hänsynslösa djurhållning.

Var kommer då genförändrat GMO-foder in i bilden. Jo, mycket av det kraftfoder som ges är soja och majs som i växande utsträckning är genmanipulerat. Det mesta kommer från Brasilien där president Lula har gett upp sitt tidgare motstånd mot GMO.
Genmanipulerad soja och majs innehåller en antibiotikagen som djuren får i sig. Vi vet från humanmedicinen att antibiotika triggar fram nya bakterier. Den nya bakterien HUS kan vara reultatet av utfodringen med GMO-foder som innehåller antibiotika.

”NptII” heter den promotor eller markörgen som finns i Monsantos
GMO-soja, majs och raps. I mer än 10 år har oberoende forskare varnat för denna antibiotikagen men genom beslut i EU kan den fortfarande användas.
Den nya ännu farligare ehec-bakterien HUS kan vara resultatet av en hänsynslös och korsiktig djurhållning för att vi ska få billiga livsmedel.
När man ser effekterna hoppas jag att fler är beredda att betala lite mer för ekologiska livsmedel. Och därmed påverka så att djuren slipper ut ur djurfabrikerna.

Rune Lanestrand 

Hemsida:  http://runelanestrand.wordpress.com/

___

NEJ till GMO/Maria

http://www.slv.se/sv/grupp3/Om-oss/  LIVSMEDELSVERKET

8 thoughts on “Hälsa – Mat/Ehec-bakterier Djurhållning.GMO! /Vakna

 1. Ja detta kan man säga är “hot-stuff”, jag menar, vad ska stackars människor tro? Svininfluensa, Narkolepsi, WTC, Japan jordbävn, Terrorister, Egypten…Mubarak,,,, OCH Bin Laden…. E coli bakterier! och döda människor är det senaste i denna härva.

  Skulle organisk mat smitta- vara fel på? Allt som är bra måste förstöras och det dåliga och farliga komemr istället, och sedam säger de att det kommer Ordning ur KAOS. Jaja, vi får se vad som sker härnäst. Kan man lita på att detta i Tyskland verkligen ahr hänt? Ja alltså i den omfattningen som man säger? Jag vet inte men…. allt är extremt nuförtiden
  /Maria

 2. Artikel (från Yahoo News/AP) som säger att e coli testats och inte kommer från en organiskt jordbruk i norra Tyskland, som sas från början!

  http://news.yahoo.com/s/ap/20110606/ap_on_he_me/eu_contaminated_vegetables_europe

  ???

  E coli från organiskt jordbruk? Bakterien kommer ju från djurhushållningen hos jätteproducenterna.

  (Transmission of pathogenic E. coli often occurs via faecal-oral transmission.[25][35][36] Common routes of transmission include: unhygienic food preparation,[35] farm contamination due to manure fertilization,[37] irrigation of crops with contaminated greywater or raw sewage,[38] feral pigs on cropland,[39] or direct consumption of sewage-contaminated water.[40] Dairy and beef cattle are primary reservoirs of E. coli O157:H7,[41] and they can carry it asymptomatically and shed it in their faeces.[41]

  Organisk odling eller ohygienska jättefabriker?

  E coli bakterien sägs nu också komma från organiska producenter, vilket motiverar varför de ska stängas, precis som de örtbaserade läkemedlen, som bannlystes av EU förra veckan!!!

  (…Food products associated with E. coli outbreaks include cucumber,[42] raw ground beef,[43] raw seed sprouts or spinach,[37] raw milk, unpasteurized juice, unpasteurized cheese and foods contaminated by infected food workers via faecal-oral route.[35])

  I en annan artkel jag läste sägs att den här typen av e coli bakterien är resistent mot 8 vanliga former av antibiotika.

  Hur kan något bli resistent mot allting, hux flux? Skumt, eller hur? det skulle ju tyda på att historien är en slags svininfluensa-kampanj, i det här fallet mot organiska producenter.

  E coli från djur:
  http://www.naturalnews.com/032590_ecoli_superbugs.html

  E coli multiresistenta bakterier:
  http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html

 3. Så mycket gräsliga saker det kommer fram nu i alla möjliga sammanhang. TROR man att detta är bra och försvarbart med GMO? TROR man det?
  Det kan man ju bara inte tro om man läst något enda litet om riskerna. Jamen vi vet ju vad det är för värld vi lever i. Vad kan man göra? Jo be till Gud om mat och allt annat, det står att han skall ha omsorg om oss, varenda del av vår dag och vår tid, det är väl att man vet det, vad skulle man annars gjort i dessa tider av fruktansvärda ting som sker?

  Vad är matsäkerhet? Finns det ngt sådant? ja om man frågar Gud vad man skall göra i allt detta. Vad säger Gud om bioteknikrevolutionen ?
  /Maria

 4. Jag tror att bönder som är medvetna om “skurkaktigheterna” och “kvartalsrapport till varje pris tänkandet” och aktivt arbetar för att hålla den genetiska kontamineringen borta från sina produkter är värda att köpa av!

  Ekologiskt kan snart betyda *jätte-eko* och vara producerat av samma fabriker som gör billig och farlig mat!

  Intressant vad mycket i vår värld som man inte ska prata om!

  Vad vet man om kor och e coli som man inte vill ska komma i tidningarna? Rätt mycket!

  Idag på NY Times första sida var det en spalt till vänster om e coli-utbrottet och mitt på sidan var det en artikel om indiska Gmo-producenter som använder genetiskt alterarade grödor som klarar översvämnning mm. man fick veta att den gröna bioteknik-revolutionen är vägen framåt i en miljöförstörd värld.

  Bioteknik och genteknik är ju själv en del av miljöförstöringen – den slags miljöbov man får Nobelpris för! Sen vågar ingen säga emot!

  Genetisk kontaminering av naturen kallas “matsäkerhet” på marketingspråk.

  Hur ska vi klara av att leva i en värld utan “matsäkerhet?”

  🙂

 5. Hej Ja det är nog bäst att tänka till nu på vad man äter och varifrån det kommer och hur det…..oj det blir mycket att ta tag i.
  Det finns nog mer under ytan som vi inte vet men det kommer säkert fram det också.
  /Maria

 6. Hej Elina Vad bra att du också ser faran med vår mat. Stackars stackars djur! Och människorna förgiftas för vinnings skull. Den nya världsordningen NWO kommer att ta kål på mååånga människor genom olika sådana här saker som sker. Ja jag köper ekologiskt nu och det kommer att bli billigare ju fler som köper! Förr låg marken i träda, dvs jorden vilade sig..så gör man ej idag, m m. Och djuren mådde bättre.
  Hälsn Maria

 7. Bra att fler reagerar på eländet, särskilt som det finns starka krafter som vill att Sverige och Europa ska satsa på odling av gmo-grödor.För att tjäna pengar o ett annat argument är väl för världssvältens skull.
  Har också läst att man märkt en ökning bland kossor som gmoutfordras, att de aborterar sina kalvar i högre utsträckning. Det misstänks att det kan bero på gmofodret.
  Kommer ännu mer hädanefter satsa på att köpa ekologiskt o gärna närodlat.Hoppas fler gör så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.