Hälsa /Kärnkraft i Sverige?- vad säger DU? Vakna Sverige

 

KÄRNKRAFT?

I länkarna nedan kan du läsa Rune L:s blogg,  två artiklar  behandlar om vi ska ha den farliga kärnkraften i Sverige. Ska vi det tycker du?
En mycket hög halt av cesium uppmättes i trakterna kring Västerås…. läs och bilda dig lite av en uppfattning om kärnkraften, (det gäller vår hälsa, skall vi ha det som i Tjernobyl , Fukushima?) Varsågoda, länkarna:

http://runelanestrand.wordpress.com/2012/10/07/hoga-halter-cesium-i-svenska-vildsvin/

 

http://runelanestrand.wordpress.com/2012/10/09/tummen-upp-for-greenpeace-aktion-i-dag-pa-ringhals-och-forsmark/

/Maria

6 thoughts on “Hälsa /Kärnkraft i Sverige?- vad säger DU? Vakna Sverige

 1. Hej
  Ja politikerna sviker i väldigt mycket och i denna allvarliga fråga har de inte åstadkommit ngt. Politik är för att hålla folk på “mattan” det är vad de häller på med, ser du att de sviker i väldigt många saker? Litar du på dem? Det gör inte jag. De ska skämmas. Folkvalda? Nej inte vad jag kan se, för då hade de gjort bättring.
  På 80-talet hade vi kanske haft de möjligheter som inte finns idag- se din kommentar-
  Världen är ingen bra plats, därför skriver jag så mycket om tro här, för den ende jag litar på det är Jesus. Han hjälper i allt och litade folk på honom och trodde på hans ord skulle de se annorlunda ut, för då hade man inte gjort det man gör.
  Det saknas tro och respekt i samhällena idag.
  /Maria

 2. 1980 om jag inte har fel så röstades det för att kärnkraften skulle vara avväcklat till 2010(+/-)

  Igen så är problemet att ersätta dom. Vindkraft är inte nog pålitligt, sol energi är bra i små sammhällen men som det ser ut idag så skulle vi behöva göra gigantiska solparker för att kunna förse en stad som stockholm med energi, men det kommer tur nog bättre solceller. Vattenkraft har förstört mycke natur här uppe i norrland och man kan inte bygga så många fler vattenkraftverk.

  Vad folk därimot borde göra är att föra fram att alla våra politiska partier har svikit oss när dom ignorerade majoriteten i ett folkval.

 3. Hej Jag tänker inte i första hand att det kommer att ske en olycka, men om det gör det så ligger vi alla illa till. Och vi har förmodligen inte de hjälpåtgärder som finns för att åtgärda en större olycka typ Fukushima, nej jag tror inte det.
  Högteknologi är inte allt, människor kommer att stå totalt skyddslösa. Jag har ingen lösning på detta, jag tycker “bara” att det är skrämmande otäckt. Och hur lång tid tar det att hitta en ersättning för dessa verk?? Det borde redan skett.För länge sedan, jag röstade nej till kärnkraft en gång i tiden, det var länge sedan…..
  Hälsn Maria

 4. Problemet med att tänka att det kommer ske en till olycka är att “alla” olyckor som skätt har helt varit på grund av bristande rutiner.
  Olyckor som den i Tjeronbyl är nästintill en omöjlighet eftersom vi 1: Är bättre på att hantera materialet 2: för att vi har relativt högtechnologiska kärnkraftsverk 3: Vi har mycke hårdare syn på rutiner 4: Våra restprodukter är renare och hanteras bättre

  Jag önskar såklart att vi fick fungerande Fusion kraftverk men för tillfället (tills vi har en ersättning) så är kärnkraft en av dom få som inte direkt förstör naturen om det såklart inte blir en läcka eller eller man är ovarsam med biprodukterna.

 5. Hej T Välkommen hit. Som du säkert såg så var det inte jag som skrivit artiklarna men jag tog med dem o refererade till dem, då jag inte gillar kärnkraft. Fukushima var en synnerligen hemsk olycka som människor fortfarande lider stort av. Tjernobyl likaså. De som protesterar o demonstrerar gör rätt, för det måste finnas andra alternativ, vilka är jag inte säker på men det måste undersökas, och säkerheten på verken verkar inte vara tillfredsställande. eller hur..Det är klart att saker kan utvecklas men jag anser inte att det gått framåt precis i Sverige. Javisst, att läsa på är en sak o säkert bra men skall man värna om folks hälsa och ett helt land o andra länder då måste man tänka om och tänka grönt.Man skulle tänkt innan.
  Du kan ju tänka vad som skulle ske här vid en eller kanske två olyckor…
  Hälsn Maria

 6. Såklart kärnkraft inte är bästa alternativet.. Men..

  Om du ska dra upp kärkraft så borde du KANSKE dra upp ett alternativ för det som vi skulle kunna ersätta kärnkraften med innan vi av väcklar den helt.

  Pluss att du borde läsa på lite om kärnkraften eftersom du uppenbarligen missat “några” år av utväckling sedan Tjernobyl som var för sin tid ett väldigt dåligt kärnkraftverk som redan hade fått varningar.

  Samma sak med Fukushima, Ett dåligt kärnkraftverk som hade fått varningar OCH står på ett land som alla vet ligger på ett flertal continentalplattor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.