Hälsa / “Julgris” ? Antibiotika…eller ekologiskt

*

Förbjud djurfabrikerna

by Rune Lanestrand

Vid en en så kallad gryningsräd på en svinfabrik i Kristianstadtrakten hittades rester av antibiotika som är totalförbjuden inom hela EU. För en gångs skull gjordeLänsstyrelsen urinsprovskontroller utan förvarning och hittade då det förbjudna cancerframkallande farliga ämnet i ett stort antal prover.
Riskvärdena för denna antibiotika har ingen nedre gräns vilket innebär att medlet betecknas som farligt oavsett hur lite av det som människan exponeras för. Antibiotikans namn är Kloramfenikol och om människor får i sig ämnet slår det också ut kroppens produktion av röda blodkroppar och leder då till allvarliga blodsjukdomar.
Detta är resultatet av den jordbrukspolitik som drivits i många år och som har accentuerats sedan Eskil Erlandsson (c) blev jordbruksminister. Erlandsson talar bara om effektivitet, hög avkastning och tycks vara totalt okänslig för hur djuren får lida i djurfabrikerna.
Nu slår den stora antibiotikanvändningen i djurfabrikerna tillbaka och ska sättas i samband med att människor blir allt sjukare med allt konstigare sjukdomssymtom.
Man kan undra om grisarna kanske fått GMO-majs som innehåller både insektsgift och en antibiotikagen, nptII.
Protestera mot djurfabrikerna. Köp bara ekologiska produkter.
Rune Lanestrand

http://runelanestrand.wordpress.com/author/lane6645/

*

Äter du skinka eller annat av gris kanske du ska  tänka om…/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.