Hälsa/ Bantningsmedel-läkemedel /Magsjuka…..

 

Bantningsmedel innehåller läkemedel:

Varannan “naturlig” bantningsprodukt innehåller läkemedel. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha analyserat 43 bantningsprodukter.
21 av dessa innehöll dock substanser som sibutramin, orlistat, fluoxetin, yohimbin och eller sildenafil.

Den senare ingår bland annat i potensmedlet Viagra. Sibutramin fanns i ett tidigare godkänt läkemedel mot fetma, som drogs tillbaka 2010, på grund av risk för hjärtinfarkt och stroke.

-Hela 19 av de analyserade produkterna innehöll sibutramin och tre av dem innehöll dubbelt så mycket sibutramin per doseringsenhet som de godkända läkemedlen gjorde, vilket är skrämmande, säger Marie Kerrtu, utredare på Läkemedelsverket./Källa/n

*
*

Vi tar magsjukan med oss hem:

Svenskar åker gärna till populära resmål utanför Europa- och riskerar allt oftare att få sällskap hem av resistenta tarmbakterier. Det visar en ny studie från Lunds universitet som Svenska Dagbladet tagit del av.
I undersökningen ingår 242 resenärer som blivit magsjuka utomlands och sökt vård i Sverige. 22 procent av dem som besökt Thailand, 50 procent som åkt till Egypten och 79 procent av Indienresenärerna bar på resistenta tarmbakterier. / (TT/Aftonbladet)

*

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.