Gudsfruktan /Lär känna Gud,- med rätt syn på Gud

 

*

Gudsfruktan

Att frukta Herren innebär att erkänna honom som den han är:

helig
allsmäktig
rättfärdig
ren
allvetande
all vishets källa

När vi ser Gud på detta sätt kommer vi att se oss själva i ett helt annat ljus. Vi ser vår synd, vår svaghet och vår otillräcklighet.Med en rätt syn på Gud och oss själva är det lätt att ödmjuka sig inför honom och ta emot hans undervisning  om det som är bäst för oss – att gå hans väg.

*Han mitt hjärtas tillflykt är, Honom jag allt anförtror, Och hans kärlek stor och rik Nu i mitt hjärta bor. Nåden, fri och hög och djup, Fyller min lösta själ. Trogen vill jag honom bli, Som allt gjort väl.* J R

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.