Guds kärlek till oss/ Tillrättavisning.Disciplin.

 

*

Man kan sannerligen reagera olika på tillrättavisning: 1) att undergivet acceptera den och lära sig göra rätt, 2) att tycka synd om sig själv och säga att den är orättvis, 3) att bli sårad av den och irriterad på Gud, eller 4) att tacksamt ta emot den som ett erkännande till vår far och hans kärlek.

I andra fall där man inte kan ta emot Guds korrigering och tillrättavisning är det säkerligen för att man inte är mogen att förstå felet eller man tro att man faktiskt gjort rätt och /eller man vill inte inse sina fel.

*

Den förälder som vill leda sitt barn rätt, gör rätt och den förälder som underlåter att fostra sitt barn gör fel. Guds kärlek är djup och vi som är hans barn skall lyda- av kärlek och respekt.

*

Gud har inte bara rollen som vår förälder, han har rollen som en krävande tränare som tvingar oss att anstränga oss till det yttersta och fordrar en disciplinerad livsstil. Kanske känner vi oss inte starka nog att våga kämpa och vinna, men när vi tar emot kraft från Jesus får vi mod att fortsätta tävlingen ända fram till målet. När våra krafter tilltar kan vi hjälpa dem omkring oss som är svagare.

*

Heb 12:11Väl synes all aga för tillfället vara icke till glädje, utan till sorg; men efteråt bär den, för dem som hava blivit fostrade därmed, en fridsfrukt som är rättfärdighet./

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.