Guds folk /Seger

 klarhet.jpg

Paulus skriver i Efesierbrevet om ondska, andemakter, och att leva på världens vis. Många förnekar eller vet inte om hur det egentligen är med detta. Skall vi läsa texten…som säger hur det förhåller sig :

*Ni var döda genom era överträdelser och synder den gång ni levde i dem på denna tidens och världens vis och lät er ledas av fursten över luftens rike (andemakter), över den andemakt som nu är verksam (fortfarande verksam) i olydnadens människor (de som inte tror). Sådana var vi alla en gång, (många är det fortfarande) då vi följde våra mänskliga begär och handlade som kroppen och våra egna tankar ville (har inte Guds tankar), och av födseln var vi vredens barn, vi som de andra.

Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande tillsammans med  Kristus – av nåd är ni frälsta – och uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himmelen genom Kristus Jesus. (Den som tror kommer till himmelen.)

Därmed ville han för kommande tider visa den överväldigande rika nåden i sin godhet mot oss genom Kristus Jesus.

Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen ska kunna berömma sig. Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till. ** /Efesierbrevet  2:1-10

Den andemakt Paulus syftar på är Satan, djävulen (4:27), som regerar över alla onda krafter i världen. Satan betyder motståndare. I Mark 3:22 kallas han “de onda andarnas kung”. I uppståndelsen besegrade Jesus Satan och hans makt. Därför är JESUS nu den evige Härskaren över jorden. Satan har bara tillfälligt makten över dem som valt att följa honom.

Vi troende behöver inte leva under syndens makt, men många gör det, Men Straffet för synden är avtjänat och syndens makt över oss är bruten genom Jesu verk på korset. Paulus har redan konstaterat att vi genom tron på Jesus är frikända, förklarade “icke skyldiga” inför Gud (Rom 3:21-22). Man kommer fortfarande som troende att lockas av syndens begär, och ibland även att falla. Skillnaden är att vi förut var SLAVAR under dessa krafter och inte hade frihet att välja. Som troende och älskandes Jesus har vi VALT att leva för KRISTUS JESUS. (se även Gal 2:20)

Idag har vi valt att leva ett kristet liv, (Ef 1:19), detta är “härligheten tillsammans med KRISTUS”. Vår EVIGHET tillsammans med Kristus är garanterad eftersom vi har det i hans seger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.