Guds folk / Närvaro

 klarhet.jpg

Guds närvaro i våra liv kan vi få.  Gud är allsmäktig och allestädes närvarande. Om detta kan du läsa i många böcker, men företrädesvis Bibeln. OM detta tränger in i gemene mans hjärta, och fastnar där, då blir det en del av den människan.

De som undervisar i /ur Bibeln försöker undvika den fulla konsekvensen av att berätta detta. Och nämner de det, så blir det så lite att det mister sin innebörd.

De gör så för att att de har fruktan att bli kallade Panteister. Vad är Panteism? Det är en villfarelse, som är alltför uppenbar för att egentligen kunna bedraga någon.

Den innebär att Gud är detsamma som allt skapat: Naturen och Gud är samma sak. Så är det ej, men i Panteismen tror dessa människor att rör de  t ex vid en sten eller ett löv, ja, då RÖR de vid Gud.

På detta sätt att tro förringar man den oförgängliga härlighetens Gud.

Och man avlägsnar helt och hållet den Gudomliga skapelsen från världen och Guds egen Gudomlighet. Genom det som Gud skapat och i det skapade finns en skiljelinje, och skall så vara. För Gud är förutsättningen för allt skapat. Så vill Gud ha det. Han är helt överlägsen Alla sina verk. Han är närvarande i dem, men han ÄR inte de.

Den kristne människan tänker inte i dessa banor. Den troende vet att Gud är överallt. När 10 miljoner människor på jorden tänker på Gud och tillber honom, då vet de att han är nära dem. Var de än befinner sig, så är han där hos dem. Ingen punkt är närmare Gud än någon annan.   /Forts…

*Alltid har jag funnit löftet sant när jag prövat det. Stort är löftet, men dock lika stor är hans trofasthet.* /C Björkman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.