Guds folk /Kärlek

  000200bf.gif

Tror du på Bibelordet du läser…?Är den kristna kärleken en känsla eller ett VAL?

Jag vill säga att den är ett val.

Bibelordet säger:

*Den som säger att han vandrar i ljuset men hatar sin kristne bror, han är fortfarande kvar i mörkret. Men den som älskar sin kristne bror, *vandrar i ljuset* och kan se hur han går och behöver inte snubbla i mörkret och falla i synd.

Den som hatar sin kristne bror vandrar däremot omkring i andligt mörker och vet inte vart han går, för mörkret har förblindat honom så att han inte kan se vägen.* 1 Joh 2:9-11

Många kristna säger att de älskar alla och vill alla väl,det är ju inte sant, för det finns de bland de kristna som verkligen inte beter sig bra. Johannes som skriver detta brev vill peka på vår GRUNDINSTÄLLNING till människor.

Ser vi på människor som att de är i vägen, att de hotar vår egen position, eller till och med som fiender? MEN vi kan medvetet välja att engagera oss för våra medmänniskors välbefinnande och behandla dem med respekt, vare sig vi hyser medkänsla eller ej.

OM VI VÄLJER ATT ÄLSKA, Kommer Gud att ge oss den styrka vi behöver och VISA hur vi ska uttrycka kärleken i Praktisk handling. Gör så.

…Men den som fortsätter att göra Guds vilja ska leva i evighet…./1 Joh 2:17

Vidare: Nu kan vi alltså säga vem som är ett Guds barn och vem som tillhör Satan. Den som lever ett liv i synden och inte älskar sin bror visar att han inte tillhör Guds familj, för det budskap som vi har hört från början är att vi ska älska varandra…/1 Joh 3:10…           Gud är kärlek.

 fleurs_2294.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.