Ett Guds barn/första platsen

 dsc00043.jpg

Att ge honom första platsen i sitt LIV:

Matt 6:33
“Och han kommer att med glädje ge er allt vad ni behöver, om ni ger honom första platsen i era liv och lever efter hans vilja.”

Detta är ett av de svåra bibelorden att förstå; säkert tycker många så. Jag tyckte också så förut, för jag gick och funderade länge på vad det egentligen betydde. Men jag har förstått vad det betyder att ge honom första platsen.
Detta betyder att vi går till Gud med allt vi funderar över.

Att vi fyller våra tankar med sådant som är behagligt för honom.

Att vi har hans sinnelag som förebild, och lyder och tjänar honom i allt.

Jag trodde inte att jag skulle kunna det… men det var då…

Vi kan ju fundera över också vad som är viktigt i våra liv? Är det pengar och status som upptar alla våra tankar, då har Gud inte stor möjlighet att påverka oss med sin kärlek.
Det är så lätt att ambitioner och jakt på saker och nöjen blir det som styr oss. Men det är ju fel enligt Gud.

Det som är meningen är ju att han skall uppta varje del av oss.
Tankar vi tänker skall handla om honom och hans vilja med våra liv. Önskningar skall vara hans önskningar om det vi bör göra. Det kan lätt bli en kollision här. Men jag har förstått att allt handlar ju om ett vilje-och kärleksbeslut.
Att vilja följa honom, att vilja älska honom, att vilja göra hans vilja i sitt liv. Det är ett personligt val vi har.
Att jag valt detta sätt att leva, är för att jag älskar honom mer än allt annat. Jag säger som Paulus: Jag kan ha mycket och jag kan ha litet….

Det handlar om förändring i människors hjärtan. När Jesus har kommit in i härtat och man har all den kärleken han vill ge, då ändrar man sig, den helige Ande visar och leder och man blir förvandlad. Jag kan bara tacka Jesus för hans inträde i mitt hjärta. Att jag ständigt får förändras till att bli mer lik honom.
*

Det är gott att leva. Att varje dag få tacka för allt man får, och har. Det är en verklig rikedom att få vara tacksam.

*

Jag önskar er en alldeles underbar vecka. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.