Gud skapade världen/Oändlighet

cb030210.jpg

 

Evighet och oändlighet.

Att något är evigt betyder i N T inte nödvändigtsvis att det existerar under oändlig tid. Innebörden kan också vara att det har oändlig giltighet eller verkan (t ex den sista domen, Heb 6:2). Dessutom kan grekiskans ord för “evighet”(aión) beteckna en lång tid, t ex avståndet till forntiden (“för länge sedan”, Luk 1:70) eller en persons återstående liv (“för alltid”, Joh 8:35; )

I Johannesevangeliet är evigt liv en förening med Gud som kan förverkligas redan på jorden ( t ex 17:3).Enligt N T kan världsförloppet indelas i perioder eller tidsåldrar. De betecknas också med ordet aion, som i detta sammanhang ofta översätts med “värld”, t ex “denna världen”, “den kommande världen”.

Uttrycket “evigheters evighet” är bildat efter hebreiskans mönster för att på starkast möjliga sätt understryka oändlighetens utsträckning. /Bibeln

Ja jag tror det finns en oändlighet, och att det finns en framtid hos Gud, i evighet.

Hur evigheten ser ut vet jag ej, men mitt hjärta vet att det finns en oändlighet.

***************

Vad är ett Liv?

Den egna vägen ser så klar och rak ut. Och resan så förnöjsamt skön. Det finns olika vägar att resa på och att komma fram till målet.

Självklart är det ju så att alla har sina egna friheter att välja väg, men inte alltid är den egna vägen bäst, nej, egentligen aldrig.

Aldrig är vägen så svår som då vi tror att vi i egots skimmer frestas med allsköns glans.- och travar på…

Aldrig är väl vägen så svår som då vi väljer att tro på en Herre och Skapare. DÅ ställs allt på ända, och vi ser snart att det här var ju inte lätt..

Men, då vi gått en tid på den där vägen som är smal, men ändå fylld av doftande röda rosor, och ord som lyfter och lär- då vet vi att vägen bär oss åt rätt håll, att vi den rätta vägengått- se, den fanns ju, och den finns för alla som verkligen vill ha förvandlade liv, eller som börjat att tänka som så många andra:

Vad är ett Liv?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.