Gud skapade världen/bryr man sig?

 

Det förvånar mig inte alls att det ser ut som det gör i detta sekulariserade Sverige och i den övriga sekulariserade världen, eftersom den “kristne” inte lever så som Jesus sade till om. Är det konstigt att man vänder sig till avgudar och till andra”religioner”? Läs Apostlagärningarna Kapitel 2:42-47, där står det om hur man var på den tiden och hur högt man värdesatte Jesus och hans kunskap och hur man hade en verklig gemenskap med varandra. Det var inget kaffedrickande och inga bibelskolor och ingen popmusik och inget julfirande med Christmas Carolls och inga retreater på olika samlingsgårdar och inte några secondhandaffärer att sköta om, m m, nej allt var så annorlunda då mot nu. Se nedan:

*

De troendes gemenskap
42 De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. 43 Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. 44 Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. 45 De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. 46 Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. 47 De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

*

Det kan vi kalla skillnad mot vad det är idag. Ok, mååånga år har gått men varför har man inte varit lydiga Gud på alla dessa år? Varför ser det så annorlunda ut idag? kanske för att man inte respekterar och älskar Gud på rätt sätt: med hela sin varelse. Kanske man har fullt upp med att räkna sina egna medaljer och företräden för att man skall kunna ha tid att böja sig för andra och vara en tjänare istället för en framgångsrik och populär predikant och pastor. Kanske man måste fila på sina böcker och sitt undervisningsmaterial så mycket att man glömmer att det är Guds klara ord man måste predika för människorna och gå UT bland folket i stället för att göra egengjorda roligare saker.

Det skulle behövas så många helanden idag och ropande på Gud om all slags hjälp, men människorna kan inte ropa så mycket för de vet inte om att man kan göra det! Det verkar som om kyrkorna i städerna har tagit över socialhjälpens ansvar, och det ser ut som om man hädar Gud mer och mer, vi har ett samhälle som koncentrerar sig på att konsumera olika dåligheter. De styrande talar om att Sverige kan konsumera sig bort från kriserna. Vilket dumt prat.

Om detta landets människor kunde förstå att vi ALLA behöver Gud, så hade det inte sett ut som det gör. Det var ett hårt liv på Jesu tid och många tiggde och många var sjuka och man hade många eländiga liv, MEN, man visste att Gud fanns och man gick i sin nöd till honom. Många många fick tro på en framtid men i vårt land och andra länder litar man på korrupta ledare som är utsugare och inte gör rätt för sig och sitter på egengjorda piedistaler. Ondskan är stor i detta landet och mord efter mord rapporteras, är det ett mord om dagen numera? Jag har tappat räkningen.  Mord och förödelse och försvinnanden och en råhet som är obeskrivlig, den verkligheten har vi idag, och då säger du kanske att ja men förr då? var det verkligen bättre då? Det var mord och skräck då också men det var inte det jag i huvudsak sade utan läs igen vad jag menar…

ALLA behöver JESUS för att få ordning och stabilitet och framförallt: NYA LIV.

Ett hjärta och en själ

32 Skaran av dem som trodde var ett hjärta och en själ, och ingen enda kallade något av det han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt. 33 Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet om Herren Jesu uppståndelse, och stor nåd var över alla. 34 Ingen av dem led någon nöd. Alla som hade jord eller hus sålde vad de ägde och bar fram vad de hade fått för den sålda egendomen 35 och lade ner betalningen för apostlarnas fötter. Och man delade ut åt var och en efter vad han behövde. 36 Josef som var levit och född på Cypern och som apostlarna kallade Barnabas – det betyder Tröstens son – 37 ägde också en åker. Den sålde han och bar fram pengarna och lade dem för apostlarnas fötter.

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.