Gud skapade världen /Guds helighet

Guds helighet är fruktansvärd för syndaren, men en underbar tillgång för den troende. Gud är fullkomligt ren och därför skild från människorna och deras synder. Han har ingen svaghet eller brist. Detta är skrämmande för syndaren, som i ljuset av hans helighet blir fullständigt avslöjad i all sin ondska och med alla sina brister. Gud kan varken acceptera eller överse med synden. För den troende är Guds helighet en tillgång. I tillbedjan lyfts vi upp från syndens träsk. I tron på honm blir vi heliga.

Hur många kan det vara som verkligen tar Gud på allvar i dagens samhälle? Som verkligen vill leva efter vad Gud har sagt i sitt ord? Många lever ju som om de själva är skapare av sin egen lilla värld. Detta leder ju till en girig själviskhet, och om allt skulle tas ifrån dem förlorar de till och med hoppet.

Men den som inser att Gud är skaparen och har gett oss allt vi äger vill gärna dela med sig av hans gåvor till andra. (Ef 2:10) och om allt ändå skulle gå förlorat, finns ändå Gud och hans givmildhet kvar.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.