Gud skapade mannen och kvinnan. Skapelseberättelsen

Gud skapade

Gud skapade. Ja så står det i skapelseberättelsen i 1 Moseboken. Det är ju fler än många som inte tror på att det har gått till så där, de tror istället på ’evolutionen’. Jag hör alltså inte till den skaran som tror på evolutionen utan jag tror på Gud. SÅ skönt att få göra det. Tack Gud.

Gud skapade även man och kvinna, och kvinnan skulle vara mannen till hjälp. Det tycker jag är mycket intressant att veta, för jag ser på så många vis att det är så att en kvinna har speciella kvalitéer, ja sådana som inte mannen har.

Kort sagt, mannen och kvinnan är mycket olika, men ändå lika, men de kompletterar varandra på ett särskilt sätt. Ja de bör göra det.
De skapades för varandra och det är gott att veta. Alltså…glöm inte nu att Gud skapade inte en kvinna för att den skulle vara tillsammans med en kvinna och Gud skapade inte mannen för att mannen skulle vara tillsammans med en man i ett äktenskap.

KAN en man och en man tillsammans föröka sig? Nej. KAN en kvinna och en kvinna föröka sig? Nej.
Klar fråga och ett klart svar, eller hur?

Man kan skaffa barn på konstgjord väg, jodå, men det var inte det Gud sade, eller hur?
Se vers 28!

*
Kvinnan hjälper mannen med mycket och mannen hjälper kvinnan med mycket, man kompletterar varandra, jo. Men kvinnan är skapad på ett visst sätt att hjälpa och påminna och utbilda mannen i speciella saker. Man ser det så tydligt på vänner och bekanta och i sitt eget äktenskap hur man hjälper varandra, och på speciella sätt kan man se hur det faktiskt är ordnat uppifrån. Det finns så många olika situationer i vardagen då en kvinna är förnämlig i att hjälpa sin man, det såg jag så tydligt bl a här i veckan om hur min man och jag hjälper varandra…… Vi är olika och så ska det vara. Mannen är man och kvinnan är kvinna, inget annat.
Det var min tankegång här i veckan som jag ville dela med dig. Läs bibelställena här nedan.

*
1 Mosebok kap 1
26

Och Gud sade: »Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara oss lika; och må de råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himmelen och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som röra sig på jorden.»

27

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.

28

Och Gud välsignade dem; Gud sade till dem: »Varen fruktsamma och föröken eder, och uppfyllen jorden och läggen den under eder; och råden över fiskarna i havet och över fåglarna under himmelen och över alla djur som röra sig på jorden.»

 

NamnlösMaria2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.