Gud skapade/ Jesus / Hebr 1:1-3..på Guds högra sida

 

Mottagarna till detta brev är troligen judekristna. De hade god kunskap i skrifterna och de hade bekänt sin tro på Kristus, men på grund av tvivel, förföljelse eller falsk undervisning var deras kristna tro  i farozonen och de var nära att återgå till den judiska tron. De judekristna under första århundradet hade utvecklat en överdriven tro på änglarna och deras roll. Jesu höghet och unika ställning understryks utan att bristande respekt visas för Guds högt aktade budbärare, änglarna.

Var bor Jesus? är det många som frågar sig. Svar: Se verserna  1-3,  Jesus sitter på Guds högra sida. Hebreerbrevet visar parallellt Guds frälsande kraft och skapande kraft. Med andra ord, är det samma kraft som satte ihop universum och fick det att fungera, som tar bort vår synd. Gud förlåter, jo det gör han, ingen synd är för stor för Gud att hantera. Han vill och kan  förlåta oss när vi kommer till honom genom hans son. Källa bibeln.
*
*
*Heb 1:1  Sedan Gud fordom många gånger och på många sätt hade talat till fäderna genom profeterna,
Heb 1:2  har han nu, på det yttersta av denna tid, talat till oss genom sin Son, som han har insatt till arvinge av allt, genom vilken han ock har skapat världen.Heb 1:3  Och eftersom denne är hans härlighets återsken och hans väsens avbild och genom sin makts ord bär allt, har han – sedan han hade utfört en rening från synderna – satt sig på Majestätets högra sida i höjden.               /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.