Gud och himmelen /Livets vatten m m

irnewch62b2.gif

Johannes Upp 22:1-5

“Och han visade mig floden med livets vatten, klart som kristall, som kom från Guds och Lammets tron och flöt fram i mitten av huvudgatan. På var sida floden växte livets träd, som bar tolv skördar frukt om året och ger skörd varje månad. Bladen användes som läkemedel av alla folk.

Det kommer inte att finnas någon ondska i staden, för Guds och Lammets tron ska stå där, och hans tjänare ska tillbe honom. Och de ska se hans ansikte, och hans namn ska stå skrivet på deras pannor. Det kommer inte att finnas någon natt där, och ingen behöver lampor eller solens ljus- för Herren Gud ska vara deras ljus, och de ska regera i evigheternas evighterer.”

Livets vatten är symbolen för evigt liv. Jesus använde samma bild när han talade med den samariska kvinnan (Joh 4:7-14). Det handlar om ett fullkomligt liv tillsammans med Gud och eviga välsignelser som släcker all andlig törst (se Upp 22:17)

– Allt detta kommer oss till del om vi tror på honom.

Här är livets träd inte ett utan flera, men det är fråga om samma träd som i lustgården (1 Mos 2:9). Efter sitt syndafall förbjöds Adam och Eva att äta av livets träd, eftersom de inte kunde få evigt liv så länge de stod under syndens makt.

Tack vare syndernas förlåtelse genom Jesu blod finns det inget ont och ingen synd i den här staden.

Vi kommer att kunna äta fritt från livets träd, när syndens makt över oss är bruten och evigheten tillsammans med Gud är tryggad. Livets träd bär ny skörd av frukt varje månad. I det nya Jerusalem får vi leva ett överflödande liv i all evighet.

För evigt, HERRE, står ditt ord fast i himlen. Ps. 119:89″Människan gör upp många planer, men det är Herrens vilja som sker.” /Ord 19:21

One thought on “Gud och himmelen /Livets vatten m m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.