Gud har en plan.. /Rom 5:16

dsc00138.JPG

Gud har en plan med ditt liv skriver jag, javisst, och det tror jag och vet jag. De flesta har säkert hört talas om Adam och Eva, de första människorna på jorden, skapade av Gud. Men Adam syndade ju? ja det gjorde han och efter det syndafallet så blev inte världen vad den var tänkt att bli.

Vad har detta med Guds plan med ditt liv att göra då?

Jo det är ju så att: “Adams synd medförde alltså dödsstraff för många , men det Kristus gjorde frikände oss och gav oss liv. Adams synd gjorde att döden fick makt över allting – men alla som tar emot Jesus Kristus får livet som gåva. Ja, Adams synd har fört med sig straff för alla, medan rättfärdigheten hos Kristus har lett till ett frikännande inför Gud och till liv.

Adam gjorde så att många blev syndare, därför att han var olydig mot Gud. Kristus däremot har därför att han var lydig gjort så att många blir rättfärdiga inför Gud.”

Därför finns det en plan med ditt liv. Gud vill ju att alla ska bli frälsta och när man blir frälst får man ju ett annat liv. Och när man gensvarar på Guds knackningar i hjärtat är det så att Gud vill sätta sin speciella plan i verket för dig.

Gud har överflödande godhet att ge oss, och han vill ge oss förlåtelse. Genom Jesus kommer du in i Guds närhet. Om du snubblar på vägen, är Gud där och drar upp dig. Du blir infångad av Jesu kärleksfulla armar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.