Gud har en plan../ Paulus i Galaterbrevet

 

Paulus får en speciell uppgift. Paulus hade inte valt att bli apostel, det var Kristus som hade utsett honom. Paulus predikan till Galaterna grundade sig inte på mänsklig visdom. De goda nyheter Paulus predikade hade Jesus Kristus själv som garant. Eftersom Jesus själv utsett apostlarna att vara hans oficiella budbärare lyder vi honom när vi rättar oss efter apostlarnas undervisning i Nya testamentet.

Eftersom det var Gud som ledde Paulus i hans tjänst gjorde han inget annat än det Gud redan planerat och gett honom kraft att utföra.

Gal 1:11-15

”Kära vänner, jag försäkrar er att den väg till himlen som jag predikar om inte är byggd på människors idéer eller drömmar. Mitt budskap kommer nämligen från ingen mindre än Jesus Kristus själv, som har talat om för mig vad jag ska säga. Ingen annan har undervisat mig.

Ni vet ju hur skoningslöst jag när jag levde enligt den judiska lagen förföljde de kristna och gjorde allt jag kunde för att utrota dem. Jag var en av de mest fanatiska judar i min egen ålder som fanns i landet när det gällde den judiska tron. Jag försökte så långt det var möjligt att följa alla de gamla buden och föreskrifterna i min religion.

**Men så hände något! Redan innan jag var född hade nämligen Gud utvalt mig att bli hans egendom, och i sin godhet och nåd gav han mig uppgiften att gå till främmande folk och berätta den goda nyheten om Jesus, Guds Son.**

**Så säger Paulus i Galaterbrevet. Och det är så gott att han säger just detta att Gud hade en plan med hans liv, och den planen var att gå ut och sprida evangelium.

Att få göra Guds vilja; det är stort det.

Jesus sade till Saul: Stig upp och gå in i staden så får du veta vad du ska göra. /Apg 9:6

och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta? Joh. 11:26

*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.