Framtiden och väckelsen /Framåt

diedforbut1.gif

Hopp och mod. Var ifrån får vi det? Som kristen måste jag säga att hopp och mod får vi från Gud.  En som verkligen fick lida för sin tros skull var Paulus (en bland många). Gud förvarnar oss om svårigheter, för att vi ska få mod, och veta att han är med oss på vägen.

Han tar oss igenom, och litar vi på honom så kan vi sedan se i “backspegeln” hur Gud gjorde då han räddade oss från fara eller illvilliga människor.

Vi kan inte alltid vänta oss att gå rakt fram med Jesus och tro att vi inte skall bli elakt behandlade. Det finns alltid människor som vill störa eller på annat sätt göra oss svaga. Men Gud är ju med, så det är bara att be och prisa Herren för hans vägar. Han tar oss igenom.

Att vara som Paulus och våga och vinna, det är ingen lätt uppgift. Nyckeln till Paulus frimodighet var att han inte älskade sitt eget liv. Han förstod att i Guds plan för hans liv inkluderades prövningar och lidande. En del av de kristna i dag är så förfärligt rädda för lidandet i Kristus, att de inte ens vågar tänka på att föra ut evangelium. Någon kan ju bli arg, någon kan ju smäda dem…..

Om vi skall följa Jesus så får vi ta på oss hans kors- ok, det kan vara mycket obekvämt- men det är nödvändigt och rätt.

Be Gud om nåd att övervinna de hinder som kommer, be Gud om styrka och kraft. Be inte om ett lätt liv- då förlorar du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.