Förföljelse av de kristna /Kina

 

  frihet.jpg  för dem… ..

Förföljelse drabbar nu även Kinas godkända TSPM-kyrka

PÅ MORGONEN den 17 december 2008 kom poliser tillsammans med nästan ett tusen oidentifierade personer, ledda av regeringstjänstemän från Yancheng i Jiangsuprovinsen och rev ned Chengnan kyrka i Tinghudistriktet. Rivningen av denna registrerade kyrka kom mindre än 24 timmar efter det att kyrkan vunnit en rättegång för att skydda sin byggnad mot samma personer som attackerade den. Mobben tog med sig egendom som tillhör kyrkan och misshandlade mer än 10 kristna. Kontakter rapporterar att förstörelsen var ett resultat av att regeringstjänstemän och mäktiga affärsmän samverkar för att tillskansa sig kyrkans eftertraktade  egendom med våld.

CHENGNANKYRKANS PASTOR Ding Jianling säger att han är mycket bedrövad över att kyrkan har förstörts och att bröderna blev slagna.

Pastor Ding har lämnat denna uppmaning: “Var god och be för oss. Vi hoppas att myndigheterna kommer att ångra sig för vad de har gjort och må de vara förlåtna. I fullt dagsljus ockuperade de vår egendom med våld och bröt mot lagen medvetet. Regeringen måste ge oss en förklaring till detta.”

CHINA AID (CAA) anser att detta är en allvarlig händelse av religiös förföljelse. Detta är ett talande fall som exponerar regeringens förföljelse mot en Tre-Self Patriotic Movement (TSPM) kyrka, trots det faktum att TSPM-kyrkor är registrerade och godkända av regeringen.

Tvångsrivning av juridiskt registrerade kyrkor verkar vara en ny utveckling under senare år där korrupta myndigheter och statliga fastighetsutvecklare konspirerar tillsammans för enorma ekonomiska vinster på bekostnad av mindre gynnade sociala grupper och religionsfrihet.

BOB FU, ledare för China Aid säger: “Den centrala regeringen har vid många tillfällen uppgivit, både i Kina och utomlands, att kyrkor som registrerats kommer att få rättsligt skydd av regeringen. Hur regeringen hanterar händelsen i Yancheng kommer att vara en prövosten för att pröva giltigheten av deras påstående om religionsfrihet och rättssäkerhet i Kina.

China Aid fortsätter att arbeta för alla kristna i Kina som förföljs för sin tro.”

R E F L E K T I O N Förföljelsen i Kina mot kristna har trappats upp efter OS i Peking.

Husförsamlingskyrkan är de kristna oregistrerade som förföljs mer än någonsin.

Nu förföljs också den egna registrerade TSPM-kyrkan. Skälet är uppenbarligen ekonomiska.

Den totalitära staten Kina har inga gränser för utnyttjandet av människor på alla plan i det kinesiska samhället. Må kärlekens omsorg också i bön omsluta alla 1.395.500.000 invånare i Kina.

KÄLLA China Aid: Registered Church in Jiangsu Province Demolished, Christians Beaten  /  Mission XP /Maria
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.