Falska religioner/Frimureri- icke på kristen grund

 

*

Det finns en del människor som är ivriga att få mig att tro att frimureri vilar på kristen grund. Till det påståendet säger jag ett blankt: NEJ det vilar inte på kristen grund.

Jag läste en artikel om just detta påstående och den kan du läsa här:

http://experimentlandet.blogg.se/

*

Frimureriet och den kristna läran

Det svenska frimureriet sägs vila på kristen grund men hemlighetsmakeriet går helt emot den kristna läran om en öppen förkunnelse som inte ska döljas för något skapat.

Inför översteprästen kunde Jesus vittna “Jag har talat öppet till världen. Jag har alltid undervisat i synagogorna och i templet, där alla judar samlas. Jag har inte sagt något i hemlighet” (Joh. 18:20).

“Vad jag säger er i mörkret, det ska ni säga i dagsljuset, och vad jag viskar i ert öra, det ska ni ropa ut från taken” (Matt 10:27)

“Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen” (Mark:16:15)

Budskapet som predikas i frimurarlokalerna bör alltså synliggöras om nu läran vilar på kristen grund.

Då så inte sker eller kommer att ske och medlemmarna dessutom svär en trohetsed till en orden som de endast ofullständigt känner, är det uppenbart att frimureriet inte vilar på kristen grund. Inom den åttonde graden svär medlemmen att han betraktar alla den heliga ordens riddare och bröder som sina förtrognaste vänner, de som vill uppta honom i sin krets och med vilka han från och med nu sammanknyter ett oupphörligt och evigt förbund.

Frimurarna i de lägre graderna (där finns majoriteten), vilka ofta arbetar humanitärt och med välgörenhet, har ingen aning om vad som sker högre upp i hierarkin och det är klandervärt att kristna däribland präster, pastorer och biskopar som borde föregå med gott exempel, svär trohetseder till ljusskygga sammanslutningar hur humanitära och välgörenhetsinriktade de än påstår sig vara.

“Ta inte del i mörkrets ofruktbara gärningar. Mer än så, avslöja dem – vad sådant folk har för sig i skymundan är en skam till och med att tala om” (Ef. 5:11-12). 

*

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.