Falsk religion /Mormoner

 

Vittnesbörd om Mormonkyrkan:

Skrivet av Magnus Ifver 23 maj 2011,    

På P1 har de ett par dagar talat om Mormonkyrkan i Amerika. Men som vanligt vet mainstream media inte vad som är sanning i alla fall framförs helst osanning. /AlertSweden

  
“Jag har ett vittnesbörd”…sen är det liksom end of discussion. Väldigt bekvämt att påstå sig veta att något är sant för att slippa tänka efter om man är riktigt säker. Tvivel är alltid obekvämt för de klent troende brukar jag säga. Jag ser snarare tvivel som en nödvändighet för en djupare tro. Det där med vittnesbörd är frekvent förekommande i Mormonkyrkan. Vittnesbörd hit och vittnesbörd dit. “Jag vet att du har vittnesbörd om kyrkan”…..(så sluta spela dum typ). “Be och fråga Gud så får du se”….(fast det finns ingen möjlighet att du får ett nekande svar…allt måste vara i linje med kyrkan annars har du fått fel svar…eller så var du inte uppritkig)

En rörelse som Mormonkyrkan baserar all sin tro på känslor…av den enkla anledningen att de fullständigt saknar fakta. Tvärtom motbevisar all fakta som finns deras tro. “Krävs bara en ännu starkare tro”…jo det kan man helt klart säga. Men varför tro på något som är helt orimligt? Det är bara dumdristigt! Att basera sin tro på känslor gör det hela subjektivt och är inte en tillförlitlig metod att mäta sanning. Dessutom varnar Bibeln oss att låta våra känslor avgöra vad vi betraktar vara sanning. Mormoner tror såklart att deras känslor är den helige anden. Vad märkligt att den helige anden säger något annat till ett jehovas vittne då? Sanningen är Guds ord (Bibeln). Om något motstrider Bibeln behöver vi inte be om det eftersom Gud redan uttalt sin vilja om saken. Här är ett vittnesbörd från en fd. mormon:

http://www.youtube.com/watch?v=75cdKSlbLzE&feature=player_embedded

Artikeln från:

http://alertsweden.bloggo.nu/category/false-religions/

2 thoughts on “Falsk religion /Mormoner

  1. Hej Viggo, Jag älskar Jeus Kristus och vill/önskar att ALLA skall bli räddade/frälsta för evig tid. Jag är uppbyggd, jag ägnar all min tid åt bibeln och åt Jesus.

    Jag skriver om de “religioner” som enligt många med mig är felaktiga och som ger en felaktig bild och tro. Det gäller även Jehovas Vittnen som är en sekt och Adventisterna- så också Mormonerna. Detta står väldigt tydligt eftersom de flesta av dem har skrivit sin egen bibel som inte är Guds Ord, då är det ju fel eller hur.

    Sanningen måste sägas även om den gör ont, för då kan människor få förstå att de måste forska och ta reda på sanningen. Jesus är ju sanningen, han har sanningen till alla dem som vil förstå vad han och ordet säger.
    Det är bättre att lära sig fakta än gå omkring och inte veta och vilja försvara felaktigheter, likadant är det med islam som är på intåg i Sverige, nu börjar de kalla religionerna för CHRISLAM…………….helt vanvettigt, det finns bara en Gud säger Herren. Honom känner jag och lämnar aldrig honom eller hans ord. Studera Skriften /Bibeln så får du se. Återkom gärna om du har frågor eller synpunkter. Jag ger allt för Jesus. Jag bygger upp så många jag kan här på sidan, det är många som farit illa av fel information och lära som jag pratar med. Jag försöker heller inte radera för andra utan tvärtom ge dem sanningen från Ordet så att man kan gå vidare med Jesus.
    /Hälsn Maria

  2. Jag tycker du borde ägna mer tid åt din egna tro än andras. Detta du skriver är din tolkning på Jesu kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Det är lätt för dig att säga dessa saker och sen om vi försöker säga emot så säger du bara “Såklart ni säger”. Bygg upp dig själv och din omgivning istället för att försöka rasera andras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.