Evangelium/Det falska evangeliet. Och video:TRO

 

 

Det falska evangeliet

*

Att se sig själv som gudomlig öppnar upp för mycket ondska. Den som anser sig vara likvärdig Gud eller tror sig kunna nå en sådan status genom att göra goda gärningar, har inga problem med att själv definiera lagar och bud samt att bestämma vad som är gott och ont, rätt eller fel.

Det innebär att goda gärningar lika snabbt kan bytas ut till att bli onda gärningar beroende på hur de yttre omständigheterna ser ut. Under kommunisttiden i sovjet ansågs det som gott att utrota intellektuella och självständigt tänkande individer medan det i nazityskland ansågs som gott att utrota människor beroende på ras. Idag, (tack och lov) eller kanske skulle man kunna säga just nu, anses det inte i dessa länder som något gott att utrota människor på grund av intellektuell kapacitet, ras eller något annat.

Tyvärr kan vad som helst ske när människan vänder sig från Gud. Det är det som är den egentliga synden och onda och felaktiga handlingar blir konsekvensen. Hur mycket människan än arbetar för att uppnå en god karaktär, gudomlighet eller vad det må vara av gott, kan det aldrig bli något bestående gott eftersom människan inte kan frälsa sig själv eller någon annan. Hon kan inte omdana sig själv från grunden.

Karaktären är en frukt av frälsningen som bara kan nås genom tron på Jesus Kristus. I Romarbrevet (10: 9-13) kan vi läsa “Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning. Skriften säger ju: Ingen som tror på honom ska stå där med skam. Det är ingen skillnad på jude och grek; alla har samma herre och han ger av sin rikedom åt alla som åkallar honom. Ty var och en som åkallar herrens namn ska bli räddad.”

Det står att var och en som åkallar herrens namn ska bli räddad. Det står inte att någon form av gärningar eller mänskliga bedrifter leder till frälsning. Men det är vad som attraherar många människor då det tilltalar det köttsliga sinnet samtidigt som de kan leva kvar i tron att människan till sin natur inte är en fallen varelse. Att erkänna det vore att erkänna sin egen synd (bortvändhet från Gud) och sitt behov av omvändelse.

Hur mycket framgång lögnen får beror på hur lik sanningen den är. Det sanna evangeliet som är från Gud är på väg att bytas ut mot ett falskt evangelium, ett laglöshetens evangelium som inte förnekar Guds existens men menar att Gud är alla människors andliga fader och att alla vägar bär till Gud.

Enligt bibeln måste en tro på Gud finnas om han överhuvudtaget ska kunna vara en människas andliga fader och nya testamentet talar tydligt om att den enda vägen till Gud är genom Jesus Kristus. Laglöshetens evangelium förnekar inte att Jesus har levt och att han var en god människa som gjorde under och tecken, en riktig idealmänniska i sin barmhärtighet, men erkänner inte hans gudomlighet, hans död på korset och uppståndelse. Det för kristendomen så centrala försoningsverket då Jesu blod utgöts som förlåtelse för alla människors synder talas det inte om.

Katolska kyrkan, mystikerna och trosrörelsen är de drivande krafterna när det gäller den gränslösa ekumeniken. Alla arbetar för “Enhetens kyrka” vid östanbäcks kloster och gör sitt bästa för att laglöshetens evangelium ska spridas i en lockande New age förpackning för att på sikt ersätta det sanna evangeliet.

*

Denna artikel har jag hämtat från:

http://experimentlandet.blogg.se/2012/july/det-falska-evangeliet.html

VIDEO:   http://www.youtube.com/user/mariaevighet

 

 

2 thoughts on “Evangelium/Det falska evangeliet. Och video:TRO

 1. Att lämna Gud och gå sin egen väg är inte bra – det är belagt med döden- helt klart.
  Människors vägar funkar inte- det är Gud som skall styra- helt klart.
  Men vi har fått evigt liv i frälsningen- Tack Jesus för det du gjort för oss! Vi är frikända och räddade!
  _
  Den begravningen tycks vara sorgesam så det förslår.
  !
  Jag vet att du bett för denne man och hans mor och det måste ha gjort väldigt ont att se detta ske, som du berättar.
  Tänk att du sjöng en sång/psalm om JESUS KRISTUS på ett ställe som ber till Maria, det var bra det!
  Maria visar oss INTE vägen till Jesus.”Rädda oss drottning Maria….vilken hädelse!
  Jesus som gick i döden för oss blir så illa behandlad av människor, det är för bedrövligt vad lite kunskap man har, ändå finns det info att få och ta emot, men man är iskall.

  Det är bara att gå vidare nu, och du har väl kontakt med modern till mannen som dog antar jag, och ber för henne, stackars kvinna.
  Jag beklagar detta som hände.
  Gud välsigne dig. /Maria

 2. (Odödlig, utan Gud)

  Vattendelaren är I Mos 3:1-5. Ormen lovar Eva: fast ni äter av kunskapens träd, får era ögon öppna och kan “bli som gudar, själv avgörande gott och ont,” ska ni INTE DÖ.

  Gud säger att straffet för att vi lämnar honom på en egen väg är döden. Gud är odödlig och har odödligt liv. Vi är dödliga, och har inte evigt liv i oss själva.Vi kan inte genom kunskaper och andliga trollformler få evigt liv. Det är det ormen lurar Adam och Eva att tro.

  Det falska evangeliet är alltså: Du kan gå din egen väg (människors), själv avgöra vad som är gott och ont “för dig” och ändå ha evigt liv (som Gud).

  Du är alltså gudomlig, utan Gud. Du är som en gud med litet g.

  Rekviem

  I går var jag på en katolsk Rekviem-mässa i en fd protestantisk kyrka. Budskapet är tydligt: människor tillhör Gud och är odödliga och kan be Gud om vad som helst, utan att Jesu kors behöver nämnas, annat än som en liturgisk formel (“I Jesu vår Herres namn avslutar jag nu denna bön”).

  Hela mässan bestod av rituella handlingar: kasta heligt vatten, konsekrera kistan, låta rökelse stiga som själen upp i taket, lägga Bibeln och krucifixet på kistan osv.

  Texten bestod av formler som lästes ur Bibeln och ur böcker som inte ingår i den protestantiska Bibeln (dvs det vi vanligtvis kallar Bibeln). Prästen “reser den döde” i Rekviem-liturgin och vi fick se på.

  Ett referat av Bibelns grundtankar utgjorde predikan. Prästen talade om frälsningen utan att Jesus eller korset nämndes eller tydliggjordes: Världen är skapad av Gud och är vacker, Adam och Eva var olydiga, Gud kan ses i varje god handling, i en vacker solnedgång, människan kan göra Guds vilja om/när hon ber om den och komma att helgas i Kyrkan. Predikan (också gravläggningen) avslutades med bön att Maria ska vara nådefull och visa oss vägen till Kristus. Prästen sjöng bara vid ett tillfälle: Rädda oss, drottning Maria (Salve Regina).

  Den döde var trogen katolik och hängiven Maria, sa prästen. I kyrkbänken satt hans mamma och ropade hans namn: Vad har du gjort? Vad tänkte du?

  Jag fick äran att sjunga en Psalm, som mamman bett om: Jag är en gäst och främling.

  (Psalm 322,v2)

  “Där uppe bor min Jesus, min Frälsare så huld, som gick för mig i döden och tog på sig min skuld. Om glädjen blomsterströdde vart steg jag här går fram: jag skulle ändå längta hem till Guds dyra lamm.

  Hem, hem, mitt kära hem. Ej finns en plats på jorden så skön som du, mitt hem.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.