Evangelium /Under och mirakel Mark 5

 

Ja, Jesus helar. (Matt 8:7 hövitsmannens tjänare blir helad)

Jesus gjorde under då han gick här på jorden, Jesus gör under ännu.
De som idag mår fruktansvärt dåligt och lider under olika droger och psykiska sjukdomar  m m, kan botas- av Jesus.

På Jesu tid fanns det en man som gjorde sig illa –  han skar sig-  och Jesus botade honom. ( Markus ev kap 5 ) Är inte det underbart härligt att läsa?
Då skulle det vara mer än underbart att få se detta i verkligheten, hur människor faktiskt blir helade av Jesus.
Läs i Mark 5 kapitel: 1-17:
**Så kommer de över till gerasenernas land, på andra sidan sjön. Och strax, då han hade stigit ur båten, kom en man, som var besatt av en oren ande, emot honom från gravarna där; han hade nämligen sitt tillhåll bland gravarna. Och icke ens med kedjor kunde man numera fängsla honom; ty väl hade han många gånger blivit fängslad med fotbojor och kedjor, men han hade slitit itu kedjorna och brutit sönder fotbojorna, och ingen kunde få makt över honom.

Och han vistades alltid, dag och natt, bland gravarna och på bergen och skriade och sargade sig själv med stenar. När denne nu fick se Jesus på avstånd,skyndade han fram och föll ned för honom och ropade med hög röst och sade: “Vad har du med mig att göra, Jesus, du Guds den Högstes, Son? Jag besvär dig vid Gud, plåga mig icke.”

Jesus skulle nämligen just säga till honom: “Far ut ur mannen, du orene ande.”

Då frågade han honom: “Vad är ditt namn?” Han svarade honom: “Legion är mitt namn, ty vi äro många.”

Och han bad honom enträget att icke driva dem bort ifrån den trakten. Nu gick där vid berget en stor svinhjord i bet. Och de bådo honom och sade: “Sänd oss åstad in i svinen; låt oss få fara in i dem.”

Och han tillstadde dem det. Då gåvo sig de orena andarna åstad och foro in i svinen. Och hjorden, vid pass två tusen svin, störtade sig utför branten ned i sjön och drunknade i sjön.
Men de som vaktade dem flydde och berättade härom i staden och på landsbygden, och folket gick åstad för att se vad det var som hade skett.

När de kommo till Jesus, fingo de se den som hade varit besatt, mannen som hade haft legionen i sig, sitta där klädd och vid sina sinnen; och de betogos av häpnad. Och de som hade åsett händelsen förtäljde för dem vad som hade skett med svinen.  ………………………………….

*** Du kan läsa här i texten att : mannen HADE VARIT besatt, och mannen HADE HAFT legionen i sig…men var nu fri!
Ja människorna förundrade sig över hur denne förut besatte man plötsligt var fri från onda andar. Helt fri.
Jesus gör under idag, Jesus vill hela människor. Jesus vill att man kommer till honom med alla sina bekymmer, med alla sina plågor.Jesus är densamme, Jesus är Mästaren och han säger att i hans sår är vi helade. Det tror jag på.    Läs evangelierna.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.