Evangelium /Mission

ljus.jpg

Mark 16:15 säger oss: “Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen.” Att göra människor till lärjungar…

Det betyder att vi kristna älskar Gud och har kärleken till nästan. Vi blev frälsta av nåd och för att Gud är missionens Gud. Gud frågar oss var vi är och vem och vilka som är villiga att gå ut och förkunna budskapet om Gud. Hela Bibeln talar om mission.

Gud är en sökande Gud och en Gud som längtar efter vår gemenskap. Sjutton stycken profeter sände Gud ut för att korrigera sitt folk, få dem att vända om. För att söka hans ansikte….

En del av dessa profeter lydde kallelsen, en del andra hade svårt att förstå.

Jesus är Guds son och Jesus är den som sprängde alla gränser. Han fullföljde missionsuppdraget och han dog på ett kors. Vad gjorde han? Han lämnade missionsuppdraget vidare. Till oss. Men, vi är inte ensamma, vi fick den helige Ande till hjälp att göra detta arbete. Mission — försoning mellan människor och Gud, försoning mellan människor och människor, försoning med skapelsen.

“Gud lät sin kraft…verka i Kristus när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, högt över alla härskare och makter och krafter och herravälden, över alla namn som finns att nämna, såväl i denna tiden som i den kommande.” /Ef 1 20-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.