Evangelium /Kristus

 

dsc00057.JPG

Evangelium

*Paulus strategi var: 1Kor 2:2 Jag hade nämligen bestämt mig för, när jag var hos er,
att inte veta av något annat än Jesus Kristus och honom som korsfäst. Paulus hade bara en sak
han berömde sig av: 1Kor 1:23 Men vi predikar Kristus som korsfäst, för judarna en stötesten
och för hedningarna en dårskap.*

Ja för vissa människor är Korset en stötesten och en dårskap. Vad ska då den människa göra som verkligen tror och inte vill att någon enda själ ska gå förlorad? Jo, den skall predika evangelium, rakt upp och ner. Jesus säger:

*Matt 7:13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder
till fördärvet, och det är många som går fram på den.14 Och den port är trång, och den väg
är smal som leder till livet, och det är få som finner den.*

 Det är få som vill göra som Jesus säger. Ett anpassat, välanpassat evangelium tycker många är bättre att få höra. Men inte vill de höra om hjärtats synd. Då tar man anstöt.

Det finns sökare, de söker Gud, men vet inte riktigt hur de ska finna honom. Om de  då kommer till människor som inte talar evangelium med allt vad det innebär, kommer de att bli lurade.

Jesus föddes, Jesus växte upp, Jesus predikade, Jesus helade och helar människor, Jesus blev korsfäst men han uppstod igen, och lever alltså idag. Jesus kommer att komma tillbaka igen på skyarna. Jesus kommer att döma världen en dag.

Vill människor höra detta eller vill de höra något annat? Vad vill DU höra? Sanningen?

*Kristus själv dog ju för era synder, en gång för alla. Rättfärdig dog han för er orättfärdiga för att leda er till Gud. Hans kropp dödades, men han gjordes levande i anden, och så kunde han stiga ner och predika för andarna i deras fängelse. (till dödsriket för att förkunna sin seger för de fallna änglar som varit fångar där sedan Noas dagar (se 2 Pet 2:4)

De hade en gång vägrat att lyssna, när Gud tålmodigt väntade i Noas dagar, medan arken byggdes i vilken några få, bara åtta människor, räddades genom vattnet På motsvarande sätt räddas ni nu av vattnet i dopet, som inte innebär att kroppen görs ren från smuts utan att man med gott uppsåt vänder sig till Gud. (för frälsning och frihet)

Och räddas genom att JESUS KRISTUS har UPPSTÅTT, han som har stigit upp till himlen och sitter på Guds högra sida, sedan änglar, makter och krafter har lagts UNDER HONOM.*  Första Petrusbrevet 3:18-22

Det glada budskapet om Kristus är gränslöst.Det har predikats i det förgångna och det predikas idag, och både de döda och de levande har lyssnat till det. Gud har gett alla möjlighet att komma till honom, men det betyder INTE att de som förnekar honom i detta livet får en ny chans efter döden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.