Evangelium / Jesus predikar..

 jesus-apostles-18.jpg

Matteus evangelium berättar om Jesu liv och tjänst, precis som de andra evangelierna gör. I Kapitel 4 kan vi läsa om Jesu undervisning och predikan. Från  kap 4 vers 23-24 vill jag visa på den undervisning Jesus  gav.

*Jesus vandrade nu omkring i hela Galileen och undervisade i de judiska synagogorna, och vart han än kom predikade han de goda nyheterna om himmelriket och botade alla slags sjukdomar.

Ryktet om hans under spreds långt utanför Galileens gränser och snart kom sjuka människor ända från Syrien för att bli botade. Och oavsett vilken sjukdom de led eller plågades av, om de var besatta av onda andra, mentalt sjuka eller handikappade, så botade han dem.” (Här står det klart och tydligt att han helade människor.)

Jesus undervisad, predikade, och botade. Detta var de tre huvudlinjerna i hans tjänst. Med sin undervisning visar Jesus hur angelägen han är att lära oss att förstå vad det handlar om. Genom predikan betonar han överlåtelse och hängivenhet och genom botandet hur angelägen han är om att vi ska vara hela människor. Underverken var en bekräftelse på att det han undervisade och predikade om verkligen kom från Gud.

Jesus lät snart tala om sig som en krfatfull predikant och fick ofta tala i synagogorna. De flesta byar med tio eller fler hushåll hade en egen synagoga. Byggnaden var ortens möteslokal på sabbaten och tjänade som skola under veckorna. Den ansvarige för synagogan var snarare administratör än predikant. Det var hans uppgift att bjuda in rabbiner för att undervisa pch predika. Det var vanligt att rabbiner som besökte orten blev inbjudna att tala.

Jesus predikade de goda nyheterna för alla som ville höra att himmelriket hade kommit, att Gud finns nära oss och att han bryr sig om alla människor.

 Han kan hela oss, inte bara från kroppsliga sjukdomar, utan också från andliga. Det finns ingen synd och inget problem som är för stort eller för smått för Jesus. Hans ord var goda nyheter därför att de gav löfte om frihet, hopp, frid och evigt liv med Gud.

Hör ni, detta gör Jesus även idag, NU. Han lever idag för att vi ska få ta emot de goda nyheterna just nu.

Är du inte troende, men funderar på vad dessa ord säger, så ta kontakt med en  kristen du känner och red ut begreppen. Du kommer att få ett svar om att Jesus lever idag och att han vill förändra din livssituation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.