Evangelium / Helande

image10.gif

Något som människor undrar väldigt mycket över det är: Helande.     Kan Gud hela? Sker helanden idag? Varför blir inte jag helad? Hur skall man be för Helande? Helar Jesus människor fortfarande? Är helande en lögn?

Ja det finns hur många frågor som helst. För att man överhuvud taget skall kunna tro på helande här i Sverige idag, krävs det nog att man har en Gudstro, att man vet vad Guds Ord säger, och att man vet vem Jesus är och har en personlig relation till honom. Det står inte någonstans i Bibeln att inte Jesus helar, att han inte vill hela, eller bara helar några få.

Jesus säger aldrig till en sjuk person att han inte kan bota honom eller henne. Han säger inte heller att han inte har tid för deras problem, eller att Gud vill att människan i fråga skall vara KVAR i sjukdomen.

Jesus uppväckte Lasarus från döden. /Joh 11:4; 40-44/, Jesus delade inte ut sjukdomar till folket. Han helade dem. Han ömkade sig verkligen för människorna. Han gick runt i städer och i byar och helade alla som var sjuka och kom till honom. Har du läst det? OM inte du har läst detta skall du läsa i Evangelierna om vad Jesus gjorde, och Jesus är densamme fortfarande. Vad kan det bero på då att inte folk blir friska? Ber de? Tror de?

Den spetälske mannen kom till Jesus och sade: “Herre, om du vill kan du göra mig ren.” Jesus svarade vad Guds vilja är: Att han ville hela mannen. Och vad hände? Mannen blev ren, alltså frisk.

Gud var med Jesus i detta arbete för de sjuka, Gud visade Jesus och talade till honom och sade vad  han ville skulle ske! Gud var med honom. (Apg 10:38); När du vet att helande finns tillgängligt för ALLA, då kan du också tro på att det finns för dig. Men om du är en troende så måste du meditera över vad Guds ord säger och vad du har att göra är att TRO på vad Guds ord säger.  Och det säger att: Gud vill hela dig. Många människor vill inte tro att Gud är god och helar dem, för de har kanske en hel del olika negativa erfarenheter.

Gud vill att DU ska söka honom, be honom om vad just Du behöver. TRO på hans ord, TRO på hans löften, och du kommer att få se UNDER och MIRAKEL.

Jag är själv sjuk i min kropp, men jag ger aldrig upp om att TRO på ett helande. Jag BEKÄNNER vad Guds Ord talar om för mig, och jag TROR och Vet att Gud kommer att hela mig. Men jag kan inte bara DRÖMMA om ett helande någongång i framtiden, om låt säga 30 år eller så, för jag VET att Jesus dog på korset för mig, OCH genom Hans sår är vi helade. Därför tror jag att jag skall bli fullständigt frisk, och läkare o andra kommer att häpna då detta sker.  AMEN.

  /Mer om detta med helande kommer framöver i denna kategori.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.