Evangelium /Den lame/ Önskan….

 jesus_034_small.jpg

I Apg  kap 3:1-11 kan du läsa om hur Petrus predikar i templet efter att en lam man blev frisk och kunde börja gå. Mannen lovprisade Gud, och människorna kände igen honom som den lame mannen som brukade sitta utanför Sköna Porten…

Petrus säger: “Israelitiska män, vad är det för märkvärdigt med detta? Och varför ser ni på oss som om vi genom vår egen kraft och fromhet fått den här mannen att börja gå? Det är ju Abrahams, Isaks och Jakobs och alla era förfäders Gud, som har ärat sin tjänare Jesus genom att göra detta.

Jag talar om den Jesus, som ni förkastade inför  Pilatus, trots Pilatus beslut att släppa honm fri. Ni ville inte att han skulle släppas, denne helige, rättfärdige man. I stället krävde ni att en mördare skulle friges.

Och ni dödade livets Herre, men Gud förde honom tillbaka till livet. Johannes och jag är vittnen till detta faktum, för efter det att ni dödat honom såg vi honom livs levande!

Den här mannen (den lame) har blivit botad genom Jesu namn, och ni vet hur lam han var förut. Det är tron på Jesu namn, den tro som Gud har gett oss, som har gjort att denne man nu är fullkomligt frisk.”

Petrus hade här ett budskap till folket och berättade att:

1. Han berättar vem Jesus är.  2. att man hade förkastat honom.  3. varför detta var så ödesdigert och  4. vad de kunde göra för att ändra på situationen. Han lät dem veta att Gud fortfarande gav dem en möjlighet att välja att tro och ta emot Jesus som Messias och herre. En så påtaglig demonstration av Guds nåd och kärlek som helandet av denne lame tiggare gör människor nyfikna  att få veta mer.

Jag ber om att vi i Sverige skall få se sådana under, att människor skall få se med egna ögon hur människor blir friska från sjukdomar. …….och vi hoppas få se eldar i Sverige och andra länder som tändes i människorna! Så att de kan bli frälsta och befriade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.