Evangelium/7 handlingssätt som garanterar Guds vrede…

Jesus nämner här 7 handlingssätt som garanterar Guds vrede. Jesu tonfall när han sa detta till de religiösa ledarna måste ha varit en blandning av fördömande och förtvivlan. Det är starka och oförglömliga ord, som fortfarande gäller varje gång vi blir så upptagna med att fullända vår religionsutövning att vi glömmer hur viktigt det är för Gud med barmhärtighet, verklig kärlek och förlåtelse.

Matteus 23:14 “Ve er, fariseer och andra religiösa ledare! Som hindrar andra att komma in i himmelriket och inte själva kommer dit.”

Matteus 23:15 “Ja, ve er, hycklare! Som vänder människor bort från Gud och gör dem till helvetets barn.”

Matteus 23:16-22 “Ve er, ni blinda vägvisare! Som blint leder Guds folk in i människors traditioner i stället för Guds Ord.”

Matteus 23:23-24 “Ve er, fariseer och religiösa ledare! Som fördjupar er i betydelselösa detaljer och struntar i det som verkligen är viktigt: rättvisa, barmhärtighet och tro.”

Matteus 23:25-26 “Ve er, fariseer och hycklande ledare! Som uppehåller skenet trots att er inre värld är rutten.”

Matteus 23:27-28 “Ve er, farieseer och religiösa ledare! Som försöker dölja er synd genom att spela fromma.”

Matteus 23:29-36 “Ve er, fariseér och hycklande religiösa ledare! Som påstår att ni har dragit lärdom av historien trots att ert uppförande visar att ni inte har förstått något alls.”

Jesus avslöjar de religiösa ledarnas hyckleri. de kunde skrifterna men levde inte efter dem. De brydde sig inte om att vara heliga, huvudsaken var att de såg heliga ut, så de kunde få folks beundran. Även idag är det många som likt fariseerna kan Bibeln men inte tillåter den att förändra deras liv. De säger att de följer Jesus men lever inte i hans kärlek. Det är hyckleri. Vi måste se till att våra handlingar stämmer med vår tro.

Jesus utmanade samhällets allmänna uppfattning. För honom låg storheten i att tjäna andra- att ge av sig själv till Gud och till andra. En tjänande attityd gör oss uppmärksamma på andras behov och hindrar oss från att koncentrera oss på oss själva. Jesus kom för att vara en tjänare.

Jesus anklagar dessa leare så här skarpt, eftersom de i sin hunger efter mera makt, mer pengar och högre status hade förlorat Gud ur sikte. Deras andliga blindhet höll på att sprida sig över hela nationen.

Att låta det kristna livet vara ett skådespel för omvärlden är som att diska en skål bara på utsidan. En gravkammare kan vara välskött och fin på utsidan men insidan stinker.

Om vi är rena på insidan är vår yttre renhet ingen falsk varudeklaration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.